Gigi Becali a vorbit, in cadrul unei conferinte de presa, despre subiectul "marca si sigla Steaua", finantatorul echipei din Liga 1 precizand ca Armata nu are cum sa-i ia echipa. Cu toate ca precizase, in cursul zilei de marti, ca va anunta noul antrenor al formatiei, omul de afaceri a facut publica doar lista de unde va fi ales tehnicianul ros-albastrilor: Cristiano Bergodi, Antonio Conceicao si Petre Grigoras.

Gigi Becali, patron Steaua Foto: AGERPRES

Despre noul antrenor al Stelei

  • La Bergodi m-am gandit pentru ca juca cu multi tineri, Onicas si Ionescu de exemplu la mijlocul terenului, si s-a calificat. Acum are si material. M-am gandit si la Grigoras, nu este insa ceva clar. Pe lista sunt trei: Bergodi, Grigoras si Conceicao. Din acestia va fi ales noul antrenor".
  • Varianta Costacurta a cazut, eu am vrut pe cineva care sa cunoasca fotbalul romanesc. Antrenorul la Steaua nu-l alege managerul (nr. Mihai Stoica), ce managerul a vrut sa vina Cartu in Ghencea? Nu".
  • Wesley, tot mai departe de ros-albastri

"Am avut o intelegere cu Porumboiu, sa dau 700.000 de euro pe Wesley. Am mai discutat si cu impresarii. M-a intrebat Porumboiu daca-l vreau pe Wesley si a zis ca-mi face o propunere. Apoi s-a sucit, zicea ca ii vrea pe Banel si pe Latovlevic".

" Cristea face 4,5 milioane de euro dupa mintea lui Florian Walter (nr. patronul lui U Cluj). Tatarusanu si pe Banel, plus un milion de euro voia pe Adrian Cristea. Pentru Tatarusanu am primit deja cateva oferte de 2,5 - 3 milioane de euro ".

Va mai sta in Ghencea doar gratis

"La revedere, Ghencea! M-am saturat, plec de acolo. Ei vor sa raman, ma ameninta sa nu plec ca sa le dau banii de chirie. Insa eu, doar gratis mai stau. Eu sunt europarlamentar, sunt mai tare ca ei, vreau sa joc gratis pe stadion acum".

Gigi Becali despre situatia marcii si a siglei Steaua

  • Daca, prin absurd, vor spune ca nu am voie sa folosesc marca, voi face alta sigla, asa cum vor ei. Fac o stea cu opt colturi, ca oricum o am inregistrata la OSIM. Este Steaua bizantina. Numele Steaua nu au cum sa mi-l ia pentru ca exista un statut aprobat cu acest nume si un certificat de inregistrare la Registrul Comertului.
  • Mi s-a spus sa nu mai folosesc sigla. Exista o tranzactie extrajudiciara care atesta acest lucru, ca preluam toate drepturile asociatiei, lotul, palmares, sigla...
  • Certificatul de infiintare n-a fost atacat in 15 zile, la revedere. Certificatul de inregistrare la OSIM trebuia atacat in sase luni de zile, dar au trecut opt ani. Pe sigla n-aveam nici un vultur.
  • Ei nu pot sa-i faca rau lui Becali. In primul rand, este o Adunare Generala, exista un proces verbal, am adus un notar, am fost destept. In cei opt ani si jumatate, Boroi a semnat cu noi contracte comerciale.
  • In 2003 s-a facut o Adunare Generala filmata de la A la Z. In aceasta filmare apar comandatul clubului Steaua, Rosu, si comandantul de acum, Boroi. Cei doi erau cu mainile pe sus pentru a aproba infiintarea societatii comerciale Steaua Bucuresti. Boroi vine acum si vine sa ma dea in judecata pentru ca brand-ul care a facut inconjurul lumii nu trebuie sa mai fie folosit, ca nu avea voie sa fie transmis unei societati private.
  • Armata vrea sa-i ia Steaua lui Becali, dar acest lucru nu se poate. Nu poate sa existe insa un club departamental pentru ca nu poate sa joace in cupele europene. Prima data, clubul a fost transformat in asociatie non-profit, pentru ca apoi sa se transforme in societate pe actiuni" - Gigi Becali.

Citeste si Armata vrea inapoi marca si sigla Steaua.