Scandalul partidelor trucate din Italia a ajuns si in Serie A, procurorii italieni verificand mai multe partide, informeaza Corriere dello Sport. Pe lista meciurilor cu rezultat cunoscut se afla si disputa dintre Fiorentina si AS Roma (scor 2-2), una in care Adrian Mutu a deschis scorul pentru formatia Viola. Un alt nume mare va fi interogat, Christian Vieri fiind banuit ca stia prea multe lucruri despre partida Inter - Lecce din campionatul recent incheiat.

Prima pagina a cotidianului Corriere dello SportFoto: Corriere dello Sport

Partida cu pricina (nr. Fiorentina - AS Roma) s-a disputat pe 20 martie 2011, iar Marco Pirani, unul dintre sefii retelei mafiote, a pariat insistent pe "se vor marca multe goluri".

Informatia s-a confirmat, cele doua echipe remizand dupa o partida care a avut patru goluri. Fiorentina a mai fost acuzata de practici ilegale in 2009, atunci cand formatia italiana a castigat cu 4-3 la Debrecen, in Champions League. Pana in acest moment, nimeni nu a reusit insa sa demonstreze ca a fost ceva in neregula cu acel meci.

Conform jurnalistilor italieni, mai multe partide se afla pe lista neagra: Genoa - AS Roma 4-3 (s-a jucat pe 20 februarie), Fiorentina - AS Roma 2-2 (20 martie), Lecce - Cagliari 3-3 (17 aprilie) si Genoa - Lecce 4-2 (24 aprilie). La toate aceste dispute s-a pariat mult pe "un anumit numar de goluri marcate".

"Am pariat pentru un anumit numar de goluri marcate. Toate meciurile s-au incheiat cu bine", a precizat Marco Pirani, medic implicat in scandalul partidelor trucate.

Autoritatile italiene au retinut deja 15 persoane implicate in "Calcioscommesse", printre acestea regasindu-se si Giuseppe Signori, fost jucator la Lazio si la nationala Italiei.

In urma cu cinci ani, dupa scandalul "Calciopoli" Juventus Torino a fost retrogradata, in timp ce echipele AC Milan, Fiorentina, Lazio si Reggina au fost depunctate. In plus, mai multi arbitri si conducatori de club au fost exclusi din viata sportiva.

Vieri, ultimul adaugat pe lista

In cursul zilei de miercuri, la audieri isi va face aparitia si fostul atacant Christian Vieri. O discutie telefonica il incrimineaza pe fostul international italian. Acesta va fi intrebat in legatura cu partida Inter - Lecce (1-0), disputa asupra careia exista anumite suspiciuni. "Nu am nicio legatura cu mafia pariurilor, nu stiu de ce numele meu a fost implicat in acest scandal", a declarat Vieri.