Cu multe nume importante pe teren, Brazilia a dominat partida amicala disputata impotriva Romaniei, echipa pregatita de Mano Menezes ratand ocazii importante.

Foto:

Neymar, Robinho si Lucio au ratat din situatii favorabile, iar deschiderea scorului avea sa fie reusita de catre Fred (22'), dupa o pasa a lui Neymar.

Intrat pe teren in minutul 30 (asa cum era de altfel stabilit), Ronaldo a avut trei ocazii importante de gol pana la pauza, dar Tatarusanu (36' si 43') s-a opus golului cu numarul 63 in nationala al "Fenomenului".

In aplauzele unui stadion intreg, Ronaldo Luís Nazário de Lima a spus adio fotbalului la pauza cu regretul ca nu a inscris la ultima aparitie. Macinat de accidentari si cu o greutate de peste 100 de kilograme, fostul atacant a parasit sportul rege impotriva tricolorilor.

Dupa un inceput greoi de meci (au trecut cu mare dificultate de jumatatea terenului), nationala lui Sandoi si Iovan a avut singura mare ocazie de gol in minutul 25, atunci cand Gabi Muresan a trimis violent in transversala dintr-o lovitura libera.

Dupa pauza, dominarea Braziliei nu a mai fost atat de apasatoare precum in primul mitan, Torje, Bourceanu si compania reusind sa tina mai mult mingea si joace cat mai departe de poarta lui Pantilimon (i-a luat locul lui Tatarusanu). Pe final de meci, in minutul 87, Victor respinge cu un reflex bun sutul lui Torje de la aproximativ 25 de metri. Romania putea da lovitura atunci cand brazilienii se gandeau mai putin.

Lucian Sanmartean a fost, miercuri, "brazilianul" Romaniei, mijlocasul reusind cateva faze spectaculoase. Cu doar un singur stranier pe teren (Ciprian Marica - evolutie destul de discreta) si cu doi debutanti (Latovlevic si Giurgiu), echipa nationala a Romaniei a pierdut la limita in fata unei formatii care se pregateste de Copa America.

Venezuela este ultima echipa care a castigat in Brazilia, acest lucru petrecandu-se in urma cu trei ani, scor 2-0, in 2008.

Echipe:

Brazilia: Victor - Maicon, Lucio (Luizao '71), David Luis, Andre Santos - Elias, Sandro (Lucas '60), Fred (Ronaldo '30, Nilmar '45) - Robinho (Lucas da Silva '66), Neymar (Thiago Neves '77), Fabio. Antrenor: Mano Menezes.

Romania: Tatarusanu (Pantilimon '67) - Rapa, Papp, Gardos, Latovlevic - Torje, Bourceanu (Giurgiu '66), Muresan (Alexa '80), Sanmartean (Alexe '53) - Surdu (Tanase '45), Marica (Zicu '73). Antrenor: Stefan Iovan.

Brazilia vs Romania, intalniri directe:

Brazilia - Romania 3-2, CM Mexic 1970/ 10 iunie

Brazilia - Romania 2-0/ partida amicala disputata la Sao Paulo/ 17 aprilie 1974

Brazilia - Romania 1-0/ partida amicala disputata la Sao Paulo/ 8 iunie 2011.