Gica Hagi se afla in pole-position pentru a prelua echipa nationala a Romaniei, "Regele" urmand sa fie insotit la prima reprezentativa de catre Anghel Iordanescu (ar urma sa fie director tehnic). In cazul in care fostul tricolor va declina oferta lui Mircea Sandu, echipa de fotbal a tarii noastre va fi antrenata de catre un strain: Winfried Schafer.

Winfried SchaferFoto: afrikansoccer.com

"Am fost sunat din Romania, intr-adevar. Au vrut sa stie daca as fi interesat a lucrez acolo si am raspuns pozitiv. Au un fotbal de calitate", a spus Schafer, conform gsp.

In varsta de 61 de ani, tehnicianul german a pregatit de-a lungul timpului echipe precum Karlsruher SC (intre 1986 si 1998), VfB Stuttgart (in 1998). De asemenea, Schafer a antrenat nationala Camerunului intre 2001 si 2004.

A cucerit Cupa Africii pe Natiuni (in anul 2002), a bifat o finala in Cupa Confederatiilor (in 2003) si a ajuns pana in finala Cupei Germaniei in 2003 (a pierdut cu 1-0 in fata lui Kaiserslautern).

"Vreau in urmatorii patru ani reformare la tot ceea ce inseamna echipa nationala. Nu vreau sa ne amagim cu obiective care nu pot fi realizabile. Voi aduce antrenori straini la echipele de juniori, pentru o evaluare corecta. In septembrie 2015, se trage linie, vom avea raspunsul, daca reusim ce ne-am propus. Hagi si Iordanescu au termen sa ne dea raspunsul pana luni, 13. Dorinel Munteanu nu e o solutie de rezerva. Pentru el nu e inca momentul", a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF.

Citeste si Un antrenor strain, solutia de rezerva pentru echipa nationala