Federatia Romana de Fotbal (FRF) doreste reconstructia echipei nationale in cel mult patru ani si i-a ofertat pe Gheorghe Hagi si Anghel Iordanescu sa conduca acest proiect. Cei doi au termen de gandire o saptamana si, in cazul in care raspunsul lor este negativ, oficialii Federatiei au si o varianta de rezerva: germanul Winfried Schafer.

Winfried SchaferFoto: rp-online.de

Dupa victoria Romaniei cu Bosnia (scor 3-0) din preliminariile pentru EURO 2012, nationala a ramas fara selectioner. Mircea Sandu a incercat sa-l convinga pe Razvan Lucescu sa se razgandeasca in privinta demisiei sau sa amane macar momentul despartirii de nationala pana la intoarcerea din turneul din America de Sud, insa tehnicianul a fost de neclintit. Dupa intoarcerea tricolorilor din Brazilia, se va afla numele noului selectioner.

Misiunea noului staff tehnic al nationalei va fi aceea de a incerca sa reconstruiasca echipa in urmatorii patru ani si nu va avea ca obiectiv calificarea la urmatoarele doua turnee finale (EURO 2012 si CM 2014), obiectivul principal fiind calificarea la Campionatul European din 2016.

Primii pe lista Federatiei sunt Gheorghe Hagi si Anghel Iordanescu, primul ca selectioner, al doilea ca director tehnic. Propunerea oficiala a fost deja facuta, cei doi urmand a da raspunsul final pana pe 13 iunie. In cazul in care Hagi si Iordanescu spun "pas" nationalei, oficialii romani au si varianta de rezerva.

"Hagi si Iordanescu au termen pana luni sa decida daca vor accepta sa preia nationala. Varianta de rezerva este Schafer. Am discutat si cu Boloni, dar sunt probleme contractuale la el. Obiectivul noului selectioner nu va fi promovarea nici macar in 2016. Ne vom axa pe reconstructie", a declarat Mircea Sandu (prosport.ro)

Winfried Schafer, solutia de rezerva a Federatiei, este un tehnician german in varsta de 61 de ani, care a antrenat echipe ca Karlsruher, VfB Stuttgart, Al-Ahli, Al-Ain si FK Baku. In perioada 2001-2004, tehnicianul german a stat pe banca nationalei din Camerun, castigand alaturi de aceasta Cupa Africii pe Natiuni in 2002 si atingand faza finala a Cupei Confederatiilor din 2003.

De asemenea, in procesul reconstructiei, oficialii se vor axa si pe grupele de juniori, Sandu anuntand ca "Federatia va angaja curand, pentru minimum 6 luni, un antrenor olandez si unul spaniol, specializati in munca de copii si juniori, pentru a evalua activitatea acestui sector si a face ulterior recomandari" (gsp.ro)