Campioana europeana si mondiala Spania s-a distrat cu nationala Statelor Unite ale Americii in amicalul pe care cele doua l-au sustinut sambata seara. Ibericii n-au avut mila de gazde, inscriind de patru ori in poarta lui Tim Howard. Intr-un alt amical de sambata, advesarele din sferturile Mondialului din 2010, Brazilia si Olanda, au "cazut la pace", scor 0-0.

Spania, invinge categoric SUAFoto: Reuters

SUA - Spania 0-4 (Cazorla '28, '41, Negredo '32, Torres '73)

Dubla lui Santi Cazorla si reusitele lui Alvaro Negredo si Fernando Torres i-au adus victoria campioanei lumii, Spania, in amicalul cu Statele Unite ale Americii, scor 4-0. In fata a aproape 65.000 de spectatori prezenti pe Gillette Stadium, din Foxborough, Massachusetts, spaniolii i-au "demolat" pe elevii lui Bob Bradley.

Pregatindu-se pentru startul campaniei CONCACAF Gold Cup, SUA a ales sa tina pe banca un numar de titulari obisnuiti, insa a regretat imediat decizia, Spania dominand in intregime prima repriza. Cu noua suturi la poarta comparativ cu unul al gazdelor in primele 45 de minute, Spania nu a intampinat prea multa rezistenta din partea adversarilor, conducand deja la pauza cu 3-0. Scorul ar fi putut fi mult mai mare la finaul celor 45 de minute: un gol al lui David Villa a fost anulat pe motiv de ofsaid iar Negredo a luat la tinta transversala.

In repriza a doua Bradley i-a introdus pe teren pe Dempsey si Cherundolo, dar fara a mai putea schimba ceva. Intrat in repriza secunda, Fernando Torres a stabilit scorul final: 4-0.

"Spania este o echipa mare. Intotdeauna e un test dur sa joci in fata lor si probabil e mult mai dificil sa joci cu ei cu doar cateva zile inainte de debutul Gold Cup. Dar am ales aceasta provocare sa jucam cu cea mai buna echipa din lume deoarece credem ca este cea mai buna modalitate de a vedea in ce stadiu suntem si cum putem imbunatati jocul", a declarat selectionerul SUA, Bob Bradley.

Echipe de start:

SUA: Howard; Ream, Lichaj, Onyewu; Spector, Rogers, Kljestan, Edu; Jones, Agudelo, Altidore. Au mai jucat: Cherundolo, Bradley, Dempsey, Goodson, Windolowski

Spania: Reina; Arbeloa, Pique, Albiol, Ramos; Xabi Alonso, Busquets, Cazorla, Silva, Negredo, Villa. Au mai jucat: Casillas, Capdevila, Valero, Soriano, Torres, Iniesta

Brazilia - Olanda 0-0

Aflate la prima lor intalnire dupa sfertul de finala jucat la Mondialul din Africa de Sud, Brazilia si Olanda au remizat, scor 0-0, intr-o partida in care portarii au fost principalii actori.

Brazilia a mizat pe atac, prin Neymar, Robinho si Fred, iar sansele nu au intarziat sa apara. Portarul debutant Tim Krul a fost insa de neinvins. Fara goluri si cu suporterii aratandu-si nemultumirea huiduind, spiritele s-au incins spre finalul partidei, brazilianul Ramires primind al doilea cartonas galben in minutul 79 pentru un fault la Robben.

Mano Menezes, selectioner Brazilia: "Am avut cateva probleme in prima repriza, nu am reusit sa-l marcam bine pe Affelay si am oferit sanse foarte bune Olandei ce l-au obligat pe Julio sa faca niste parade excelente. Ne-am imbunatatit jocul foarte mult in repriza secunda, am fost mai atenti la marcaj. Ne-am creat foarte multe sanse de a inscrie, dar nu am reusit. Acesta este fotbalul".

Bert van Marwijk, selectioner Olanda: "Jucatorii nostrii au fost foarte obositi si nu am mai putut juca la fel de bine ca in prima repriza. Brazilia devenea din ce in ce mai puternica si in unele momente trebuia sa jucam doar in defensiva. Cred ca am fost norocosi, dar am avut si o prestatie minunata a portarului, care era la primul sau meci. In final, un egal impotriva Braziliei, pentru o tara mica asa cum este Olanda, nu este un rezultat rau".

Brazilia se pregateste pentru startul Copa America din iulie, urmatorul sau meci amical urmand a fi disputat impotriva Romaniei, la Sao Paulo, meci care va marca retragerea oficiala de la nationala a lui Ronaldo.

Echipe de start:

Brazilia: Julio Cesar; Santos, Thiago silva, Lucio, Dani Alves; Lucas, Elano, Ramires, Neymar, Robinho, Fred. Au mai jucat: Lucas, Leandro, Adriano, Elias

Olanda: Krul; Heitinga, Mathijsen, Pieters, van der Wiel; De Jong, Robben, Strootman, Affellay, van Persie, Kuyt. Au mai jucat: Boulahrouz, Maduro, Schaars, Elia, Huntelaar