Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat ca a deschis o ancheta in cazul amicalului dintre Nigeria si Argentina, existand suspiciuni de blat la aceasta partida. Fara staruri ca Lionel Messi, Gonzalo Higuain sau Angel di Maria, argentinienii au pierdut cu 1-4 in fata adversarilor mult mai slab cotati. Meciul Argentina - Nigeria se adauga astfel pe lista altor amicale suspectate de blat, majoritatea lor fiind cu goluri marcate din lovituri de la 11 metri.

Nigeria - Argentina, amical anchetat de FIFAFoto: Reuters

Arbitrul partidei, Ibrahim Chaibou din Niger, a acordat doua penalty-uri in meciul de miercuri dintre Argentina si Nigeria, echipe ce au fost adversare la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Nigeria s-a distantat la 2-0 in minutul 26 dupa un penalty oferit ca urmare a unui fault al lui Federico Fazio, in timp ce Argentina a marcat singurul sau gol din penalty, in minutul 98, prin Mauro Boselli.

"Am acordat o atentie speciala acestui meci, care face parte dintr-o ancheta mai larga in curs de desfasurare a FIFA", a anuntat sambata forul mondial, citat de AP. Ademola Olajire, purtatorul de cuvant al Federatiei Nigeriene de Fotbal, a declarat ca nu stie nimic despre o astfel de ancheta.

In incercarea de a combate coruptia din fotbal, FIFA lucreaza alaturi de firma de monitorizare a pariurilor Early Warning System, companie care monitorizeaza pariurile plasate de mai mult de 400 de operatori din intreaga lume.