Fotbalistul Laszlo Sepsi a dat in judecata formatia FC Timisoara pentru incetarea contractului de munca, dupa ce formatia banateana nu si-a indeplinit obligatiile financiare, informeaza Mediafax. Actiunea fundasului reprezenta o premiera pentru fotbalul romanesc.

Laszlo SepsiFoto: Rompres

Comisia pentru Solutionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF a intarziat sa pronunte o decizie in cazul "Sepsi vs Timisoara" (cu toate ca trebuia sa ia o decizie in data de 3 mai 2011), iar internationalul roman a hotarat sa dea formatia Viola in judecata.

Echipa patronata de Marian Iancu ii datoreaza lui Sepsi peste jumatate din valoarea contractului pentru sezonul 2010-2011. Fotbalistul a facut o plangere catre CSL inca de anul trecut, dar comisia nu a reactionat in niciun fel.

"Ceea ce s-a intamplat in fata Comisiei de Solutionare a Litigiilor e dincolo de orice s-ar fi putut inchipui si ne arata ca activitatea acestui organism trebuie regandita. Pe de o parte, un litigiu simplu, in care clubul nu-si plateste jucatorul si contractul trebuie sa inceteze. Pe de alta parte, Comisia, care refuza pur si simplu sa pronunte o hotarare. De aceea am decis sa ne adresam instantelor de dreptul muncii pentru incetarea contractului si recuperarea salariilor restante", - avocat Tudor Chiuariu, reprezentant al lui Sepsi.

"Dreptul de acces la instanta, garantat de asemenea prin articolul 6 CEDO si prin articolul 21 din Constitutie, este grav incalcat prin refuzul de a se pronunta o hotarare, fara nicio justificare, in ciuda solicitarilor transmise zilnic in acest sens Comisiei din cadrul LPF", a completat Chiuariu.

"Poli Timisoara si Gloria Bistrita nu au primit licenta, ele vor fi retrogradate in Liga 3. Decizia este definitiva, nu poate fi atacata", a anuntat, marti, Alexandru Mincu, presedintele Comisiei de Apel din cadrul FRF. In aceste conditii, FC Vaslui merge in preliminariile Champions League, iar Gaz Metan Medias prinde un loc de Europa League. In plus, Sportul Studentesc revine in Liga 1 dupa doar cateva saptamani la matineu.