​FC Timisoara a fost retrogradata in Liga a treia dupa ce a avut probleme in divizarea clubului si datorii catre stat. "Nu stiu in ce fel s-a facut compensarea, dar stiu ca in Romania nu merge legea holdingurilor", a explicat Adrian Porumboiu situatia pe care o traverseaza echipa de pe Bega. Finantatorul FC Vaslui a mai precizat ca este interesat de unii jucatori de la Timisoara, dar ca asteapta o pozitie oficiala a clubului Viola in legatura cu situatia fotbalistilor.

Adrian Porumboiu se gandeste la Champions LeagueFoto: Rompres

"Nu stiu eu in ce fel s-a facut compensarea, dar stiu ca in Romania nu merge legea holdingurilor. Daca functiona, atunci o datorie compensa cu alta si nu existau aceste probleme. De vina in aceasta situatie este aceasta eludare a legii holdingurilor.

FC Vaslui trebuie sa fie pe primul loc, daca Otelul nu era avantajatata in mod grosolan de arbitri. Patronul Timisoarei a investit cel mai putin 40 de milioane de euro si nu poti sta asa, relaxat, cand vezi ca se alege praful si pulberea daca se se duc in liga a treia.

Daca vom avea drept la transferuri, categoric vom lua jucatori de la FC Timisoara. Nu e doar neincrederea in legislativ, este si faptul ca in acest moment competitia in sine (nr. Liga 1) nu iti ofera siguranta ca toate echipele vor fi tratate la fel", a declarat Adrian Porumboiu la The Money Channel.

"Poli Timisoara si Gloria Bistrita nu au primit licenta, ele vor fi retrogradate in Liga 3. Decizia este definitiva, nu poate fi atacata", a anuntat, marti, Alexandru Mincu, presedintele Comisiei de Apel din cadrul FRF. In aceste conditii, FC Vaslui merge in preliminariile Champions League, iar Gaz Metan Medias prinde un loc de Europa League. In plus, Sportul Studentesc revine in Liga 1 dupa doar cateva saptamani la matineu.