FC Timisoara nu a primit licenta din cauza datoriilor catre bugetul de stat si catre Benfica Lisabona (din transferul fundasului Laszlo Sepsi). Gloria Bistrita va merge si ea in Liga 3 tot din cauza banilor datorati statului roman.

Marian Iancu, patron FC TimisoaraFoto: AGERPRES

Formatia de pe "Dan Patinisanu" plateste tribut divizarii clubului (schimbari de societati si de nume) pentru scaparea de unele datorii (lucru interzis categoric de catre UEFA), banatenii fiind in plus datori catre bugetul de stat si catre Benfica Lisabona de pe urma transferului jucatorului Laszlo Sepsi.

Cum motiveaza FRF retrogradarea Timisoarei:

"Prin divizarea partiala a clubului si desprinderea din patrimoniu acestuia a obligatiilor financiare restante la bugetul consolidat al statului la data de 31 decembrie 2010 in scopul compensarii acestora cu TVA de recuperat, creanta divizata din patrimoniul BkP Management & Invest Grup SA, iar din cele doua divizari alcatuindu-se o noua societate BkP & Faber SA. Clubul trebuia sa dovedeasca ca datoriile financiare restante la 31 decembrie 2010 catre bugetul consolidat al statului nu mai sunt restante prin compensare in cazul noii societatii BkP & Faber SA la termenul limita 31 martie 2011.

Decizia de exceptare a UEFA din data de 6 mai 2011 este de acceptare cu conditia ca documentele justificative prezentate de solicitantul de licenta sa arate ca s-a efectuat compensarea pana la 31 martie 2011.

Decizia de compensare sau nota de compensare emisa de organul fiscal competent nu a fost prezentata de FC Timisoara" - Viorel Duru.

Au primit licenta urmatoarele echipe din Liga 1:

Otelul Galati, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra Ploiesti, FC Brasov, Pandurii Targu Jiu, Gaz Metan Medias, CFR Cluj, U Cluj, FCM Targu Mures si Sportul Studentesc.

Nu au primit licenta pentru Liga 1:

FC Timisoara, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Victoria Branesti si Unirea Urziceni.

Ce au precizat oficialii Comisiei de Apel din cadrul FRF:

"Am avut trei cazuri in apel. Apelul Craiovei a fost respins si a fost mentinuta decizia de neacordare a licentei. Apelul Federatiei a fost admis in cazul Bistritei, iar echipa nu a primit licenta. In cazul Timisoarei, apelul Federatiei a fost admis. Hotararile sunt definitive, Timisoara si Bistrita sunt retrogradate" - Alexandru Mincu, presedintele Comisiei de Apel.

"Otelul, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra, Brasov, Pandurii si Sportul au luat licenta. Urziceni, Branesti, Craiova si Bistrita nu au luat licenta. Dintre toate, doar Gloria a facut apel".

"La Timisoara, din cauza divizarii clubului si a datoriilor, formatia trebuia sa dovedeasca faptul ca datoriile nu mai sunt restante prin compensare cu noua societate, pana la 31 martie 2011. De asemenea, litigiul deschis de Poli Timisoara cu Benfica Lisabona pentru jucatorul Laszlo Sepsi a fost doar o diversiune pentru a obtine stergerea datoriei, pe motiv de neincheiere a litigiului cu gruparea portugheza."

"Evaluarea documentatiei a fost facuta de catre experti, decizia Comisiei de Apel este definitiva".

"Documentele depuse de FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost nerelevante, astfel ca am depus recurs. FC Timisoara a facut divizare si s-a desprins din patrimoniu."

"Comisia de licentiere a propus refuzarea licentierii urmatoarelor cluburi: FC Timisoara, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Gaz Metan Medias, FCM Targu Mures, CFR Cluj 1907, Victoria Branesti, in timp ce Unirea Urziceni nu a solicitat licenta. Victoria Branesti si Universitatea Craiova nu au primit licenta" - Viorel Duru, director departament licentiere.

Vezi aici echipele care vor evolua in sezonul 2011-2012 al Ligii 1 la fotbal.