FC Barcelona si-a facut deja planul pentru viitorul sezon competitional, campioana Europei avand in grafic patru transferuri pentru continuarea suprematiei din fotbalul de pe Batranul Continent. Astfel, catalanii isi doresc fotbalisti de la Villarreal, Udinese, Arsenal si Sahtior, informeaza sport.es.

Barca vrea sa domine Europa si in sezonul viitorFoto: Reuters

Echipa lui Guardiola a castigat fara drept de apel finala Champions League (3-1 contra lui Manchester United), iar antrenorul formatiei blau-grana a inceput deja pregatirea sezonului viitor.

Jurnalistii catalani au dezvaluit lista cu fotbalistii care sunt doriti pe Camp Nou. Primul nu este deloc o noutate, Barcelona incercand sa-l transfere de cateva sezoane. Cesc Fabregas a fost al echipei blau-grana, dar a fost lasat sa plece la Arsenal. Catalanii au facut deja o oferta: aproximativ 30 de milioane de euro pentru campionul mondial.

Urmatorul pe lista este un jucator care s-a afirmat sub comanda lui Mircea Lucescu. Willian a fost laudat inclusiv de catre Xavi si Messi dupa "dubla" cu Sahtior din sferturile Ligii Campionilor. "Sahtior are cel putin 5 fotbalisti care pot evolua in orice echipa puternica din Europa", a precizat Pep Guardiola. In varsta de 22 de ani, brazilianul s-ar putea integra usor intr-o echipa tehnica cum este Barca, informeaza sport.es.

Catalanii ii mai doresc pe Giuseppe Rossi (Villarreal) si Alexis Sanchez (Udinese). Primul este unul dintre jucatorii de mare valoare ai "Submarinului Galben" de cateva sezoane, in timp ce Sanchez a contribuit serios la calificarea lui Udine in Champions League (a terminat pe patru in Serie A).