Barcelona lui Guardiola a cucerit Europa fotbalistica dupa 3-1 cu Manchester United, evolutia catalanilor fiind apreciata chiar si de catre adversari. "De-a lungul carierei mele de manager, aceasta este echipa cea mai buna pe care am intalnit-o. Nu ne este deloc usor sa fim invinsi de o asemenea maniera, dar nu putem decat sa le recunoastem suprematia. Au meritat sa castige", a precizat Sir Alex Ferguson, managerul lui United.

Alex Ferguson nu a gasit raspuns impotriva jocului Barcelonei Foto: Reuters

"Stiam ca vom intalni una dintre cele mai bune echipe din lume. Au pasat ca intotdeauna, iar pe Messi a fost pur si simplu imposibil sa-l controlam. Am speram ca vom schimba lucrurile in a doua repriza, dupa golul lui Rooney, dar nu a fost deloc asa. Nu am fost destul de buni, dar macar avem un punct de pornire, finala de sambata. Marile echipe trec prin cicluri si cicluri de-a lungul existentei, iar ei sunt in acest moment cei mai buni, nu am nicio indoiala. Este foarte greu sa gasesti jucatori precum Xavi, Iniesta si Messi. Ei ii au si se bucura din plin de acest lucru.

De-a lungul carierei mele de manager, aceasta este echipa cea mai buna pe care am intalnit-o. Nu ne este deloc usor sa fim invinsi de o asemenea maniera, dar nu putem decat sa le recunoastem suprematia. Au meritat sa castige, joaca fotbalul exact.

O partida impotriva Barcelonei este o provocare foarte mare, una de care iti este teama. Am fost constanti in Europa, am jucat din ce in ce mai bine de la un an la altul. Nu este placut sa spui ca esti a doua cea mai buna echipa, dar acelasi lucru il pot spune si nume mari precum AC Milan si Real Madrid. Scopul in viata este acela de a incerca de fiecare data sa fii si mai bun, sa te intreci in ceea ce faci. O vom lua de la capat" - Sir Alex Ferguson, antrenor Manchester United.

"Dupa partida cu Barcelona am senzatia ca am jucat cu o partida prea mult in cariera profesionista. Nu mi-a facut placere sa ma desparta asa de fotbal, dar Barca ne-a taxat la singurele greseli ale apararii. La golul lui Messi, am fost sigur ca stau bine in poarta. Ma asteptam sa suteze la coltul lung, asa cum o face in majoritatea timpului. Nu a fost sa fie" - Edwin Van Der Sar, portar Manchester United.

"Cred ca am jucat mai bine decat acum doi ani (nr. in finala de la Roma - 2009), am avut ocazii de gol importante. Am revenit de la 0-1, dar pana la urma am fost invinsi. Trebuie sa recunoastem meritele Barcelonei, au un sistem de joc fantastic. Am avut inainte de meci un plan foarte bine pus la punct, dar pana la urma tot ne-au batut" - Rio Ferdinand, fundas Manchester United.

Dupa ce a castigat cu 3-1 partida cu Manchester United, de pe Wembley, FC Barcelona a cucerit trofeul Champions League (al patrulea din istorie).