Selectionerul Bosniei, Safet Susic, poate pregati linistit partida cu Romania, din 3 iunie, din preliminariile pentru EURO 2012, dupa ce membrii Federatiei au adoptat, joi, noul statut, in conformitate cu regulamentele FIFA si UEFA. Cum anularea suspendarii Federatiei este doar o chestiune de zile, Susic se gandeste la meciul cu tricolorii, fiind de parere ca nu va avea un meci usor la Bucuresti.

Safet Susic, selectionerul Bosniei Foto: Reuters

"Stiam ca toti membrii vor vota pentru adoptarea noului statut, dar totusi am avut emotii deoarece imi era teama ca s-ar fi putut intampla ceva neasteptat in ultima clipa. Dar din fericire nu a fost asa. Nu cred ca cineva avea vreun interes ca aceasta suspendare sa continue, ca o echipa ce nu a mai obtinut vreo calificare sa piarda Europa", a declarat Susic.

Peste o saptamana Bosnia va juca impotriva Romaniei, elevii lui Susic putand pune capat definitiv sanselor tricolorilor de a se mai califica la turneul final din 2012. Selectionerul Bosniei se asteapta insa la o misiune grea la Bucuresti: "Vom avea un meci dificil in Romania deoarece este ultima lor sansa de a invia din morti".

Romania intalneste nationala Bosniei in data de 3 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, intr-o partida contand pentru preliminariile EURO 2012.

Grupa D a preliminariilor pentru EURO 2012:

1. Franta 12 puncte

2. Belarus 8 puncte

3. Albania 8 puncte

4. Bosnia-Hertegovina 7 puncte

5. Romania 5 puncte

6. Luxemburg 1 punct