Fundasul lui Manchester City, Kolo Toure a primit, joi, o suspendare de sase luni dupa ce la inceputul lunii martie a acestui an a fost depistat pozitiv la un test antidoping. Suspendat temporar din 2 martie, internationalul ivorian se va putea intoarce pe teren in luna septembrie.

Kolo Toure (stanga), fundas Manchester CityFoto: Reuters

"Fundasul lui Manchester City Kolo Toure a fost suspendat in urma unei audieri independente a Comisiei de reglementare de la Wembley. Toure a primit o suspendare de sase luni, incepand cu 2 martie 2011, data de la care a inceput suspendarea sa provizorie", a anuntat Federatia Engleza de Fotbal prin intermediul unui comunicat.

Kolo Toure a pledat vinovat, marturisind ca a luat pastilele de slabit ale sotiei sale fara sa verifice continutul lor. Ivorianul, care risca o suspendare pana la doi ani, a fost scutit de o pedeapsa mai mare datorita faptului ca nu a avut antecedente, dar si pentru ca si-a recunoscut vina. Federatia engleza a informat ca jucatorul va fi supus periodic unor teste antidoping pentru o perioada de doi ani, incepand cu 26 mai 2011.

"A fost o perioada dificila pentru mine si sunt trist ca am ratat triumful echipei prin care au asigurat unui loc de Liga Campionilor, dar si victoria din Cupa Angliei. Dar sunt multumt ca voi putea sa ma intorc la fotbal in septembrie si multumesc celor din comisia Federatiei pentru intelegerea de care au dat dovada in cazul meu dictand aceasta decizie", a declarat Kolo Toure.

Produsele de slabit i-au cauzat probleme si internationalului roman Adrian Mutu, care a fost suspendat anul trecut pentru o perioada de noua luni, dupa ce a fost depistat pozitiv la sibutramina.