Manchester United nu va cadea victima in fata actiunilor nesportive ale jucatorilor Barcelonei in finala Ligii Campionilor, declara fundasul echipei engleze, Nemanja Vidic. Dupa ce catalanii au fost acuzati ca "au jucat teatru" in semifinala cu Real Madrid, jucatorii lui United anunta ca nu se vor lasa pacaliti de aceasta strategie a echipei lui Pep Guardiola, Vidic insistand ca United este pregatita sa faca fata unor astfel de practici pe Wembley.

Trofeul Ligii CampionilorFoto: Reuters

"Trebuie sa ne concentram pe jocul nostru si atunci nu ne va fi dificil sa facem fata unor astfel de lucruri care stim ca vor veni. E evident ca jucatorii lor au o alta mentalitate decat noi, dar nu va fi o problema sa facem fata unor astfel de trucuri", a declarat sarbul Nemanja Vidic.

"Pot sa faca anumite trucuri si sa comenteze in fata arbitrului mai mult decat ar trebui, dar aceste lucruri nu ne vor afecta. Arbitrul acestui meci va fi probabil cel mai bun. Cred ca putem sa facem fata. Nu cred ca avem vreo indoiala in ceea ce priveste mentalitatea jucatorilor din echipa noastra, dar si capacitatea lor de a face fata unor astfel de lucruri", a continuat fundasul lui Manchester United.

Rio Ferdinand a vorbit despre simularile Barcelonei din semifinala cu Real Madrid, declarand ca astfel de practici sunt intalnite des in Europa: "Jucatorii din ziua de azi apeleaza la astfel de trucuri. Asa este jocul in ziua de azi. Nu doar Barcelona a adoptat o astfel de strategie in semifinala. Si Real Madrid a apelat la astfel de trucuri. Daca va veti uita la meciuri din Europa veti vedea ca toti jucatorii fac la fel. Problema e ca in acea semifinala a fost un meci cu o incarcatura mare si totul a fost amplificat".

Barcelona s-a intalnit in finala Ligii Campionilor cu Manchester United in 2009, catalanii fiind cei care au ridicat trofeul dupa cele 90 de minute de joc. Englezii nu se gandesc insa la acest meci ca la o revansa: "Pentru noi, acest meci nu are nicio legatura cu revansa penrtu finala pierduta in fata Barcelonei. Acum e diferit. Barcelona este o echipa minunata si are un joc placut de vizionat. Sunt periculosi, dar si noi suntem o echipa buna. In cinci ani am castigat de patru ori Premier League. E un campionat puternic si noi l-am castigat. De asemenea, am atins finala Ligii Campionilor pentru a treia oara in patru ani. Acum trebuie sa castigam aceasta finala", a mentionat Vidic.

Manchester United si FC Barcelona se intalnesc, sambata, de la ora 21:45 (TVR1 si Livetext pe HotNews.ro), in finala Ligii Campionilor 2010/2011. Ambele cluburi au castigat pana acum de trei ori trofeul Ligii Campionilor (Cupa Campionilor Europeni).