"Campionatul s-a terminat cu 10 zile inainte de acest meci cu Bosnia, de aceea ne-am intalnit atat de devreme. Nu am dorit sa riscam ca unii jucatori sa nu mai fie in priza. Chiar daca vom fi 14 insi, e bine sa lucram impreuna, sa pregatim asa cum trebuie meciul de saptamana viitoare".

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Nu l-a putut convinge pe Chivu

"Cristi Chivu s-a retras, imi pare rau ca a luat aceasta decizie., este un jucator imens. Ii respect dorinta, a fost capitanul echipei nationale in acesti doi ani de cand am venit eu la prima reprezentativa. Este o mare pierdere, la fel precum si cea a lui Mirel Radoi".

Ii felicita pe Sapunaru si pe Dorinel Munteanu

"Il felicit pe Cristi Sapunaru, sunt mandru de el. L-am avut elev la Rapid, el face cinste fotbalului romanesc. De asemenea, vreau sa il felicit pe Dorinel Munteanu pentru titlul castigat cu Otelul. Prin seriozitate, organizare si disciplina de grup se poate obtine performanta. Va fi o experienta unica pentru ei in Champions League".

Vizeaza doar victoria cu Bosnia

"Nu s-a pus nici macar problema sa nu fiu pe banca tehnica la meciul cu Bosnia, astea au fost niste fantezii. Cred ca o atmosfera pozitiva ii poate ajuta pe baieti. Partida cu bosniacii este decisiva. Daca nu vom castiga, nu vom mai avea sanse, in schimb daca ne vom impune sansele noastre raman in picioare".

Nu e deranjat ca Mircea Sandu a vorbit cu Olaroiu

"Orice presedinte de federatie trebuie sa isi ia in calcul niste variante de rezerva.Nu ma deranjeaza ca s-a gandit la un nume. Olaroiu merita cu prisosinta, a facut multe pentru fotbalul romanesc. Este logic sa fie luat in calcul, dar mai este un meci".

Habar nu are ce va face dupa meciul cu Bosnia

"Este devreme sa discutam despre jucatorul care va purta banderola. O sa anunt saptamana viitoare. Habar nu am ce voi face dupa meciul cu Bosnia. Am preferat sa vad un meci de Liga Campionilor in loc sa fiu prezent la Comitetul Executiv. Nu am primit nici o instiintare ca ar trebui sa fiu acolo, drept urmare am preferat sa vad un meci de fotbal adevarat (nr. Barcelona vs Sahtior)".

Va pleca daca nu castiga impotriva Bosniei

"In cazul in care nu castigam cu Bosnia, nu vom mai avea sanse de calificare, iar eu trebuie sa plec. Sunt aici cu un obiectiv clar, sa ne calificam. Daca nu ne calificam, trebuie sa plec, este ceva normal. Noul antrenor va avea misiunea dificila de a crea o noua echipa nationala.".

Atmosfera pe Giulesti va fi incendiara

"Sunt sigur ca Giulestiul va realiza o atmosfera incendiara care va fi greu de suportat de catre jucatorii oaspetilor. Mizez pe dorinta de revansa a jucatorilor in partida cu Bosnia, ei stiu cel mai bine ce au trait acolo. Am avut in vedere jucatori de la Rapid, dar s-au accidentat. Nu inseamna ca daca vom evolua acolo trebuie neaparat sa fie fotbalisti giulesteni pe teren".

"Scandaluri au fost an de an, eu cred ca Otelul a meritat sa castige campionatul. Am avut relatii bune cu toti jucatorii de la echipa nationala, nu au fost scandaluri asa cum a aparut prin presa", a declarat Razvan Lucescu in cadrul unei conferinte de presa".

Grupa D, clasament:

1 Franta 12 puncte

2 Belarus 8 (+2)

3 Albania 8 (0)

4 Bosnia 7

5 Romania 5

6 Luxemburg 1.

Urmatoarele partide:

3 iunie/ Romania - Bosnia (21.00, Stadion Giulesti)

3 iunie/ Belarus - Franta (21.50, Stadion Minsk).