Decizia lui Cristi Chivu de a se retrage de la nationala a surprins lumea fotbalului din Romania, cu toate ca fundasul roman declarase la finalul lunii martie ca se gandeste sa puna capat carierei in tricoul nationalei. Vestea nu a venit ca o surpriza pentru oficialii Federatiei Romane, Chivu instiintandu-l pe selectionerul Razvan Lucescu in urma cu doua saptamani de intentia sa.

Cristian Chivu Foto: Hotnews

"Acum doua saptamani Razvan a vorbit cu Cristi, iar jucatorul a spus ca doreste sa se dedice doar echipei de club pentru ca nu mai face fata din punct de vedere fizic pe mai multe fronturi. Selectionerul a incercat in mai multe discutii sa-l faca sa se razgandeasca si a ramas sa se mai gandeasca. Din pacate, decizia sa este aceea de a se retrage. Mie nu-mi ramane decat sa-i multumesc lui Cristi pentru tot ce a facut la echipa nationala si pentru fotbalul romanesc in general. Rar gasesti un caracter cum este el, iar lumea ar trebui sa-l inteleaga, Chiar daca nu ne convine ce a hotarat acum", a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu.

Fostul international roman Gica Popescu este de parere ca retragerea lui Chivu de la nationala este o pierdere mare pentru tricolori, avand insa in continuare speranta ca jucatorul lui Inter s-ar putea razgandi. "Cred ca este o decizie surprinzatoare pentru toata lumea. Este o pierdere uriasa pentru fotbalul romanesc. Cristi era factorul de stabilitate de la prima reprezentaiva, era cel mai valoros jucator al nationalei. Prin aceasta retragere cei tineri au pierdut un exemplu, si-au pierdut capitanul, care a demonstrat ca si jucatorii romani pot avea performante extraordinare pe plan international. Trebuie sa-i respectam aceasta decizie si sa speram ca se va razgandi. Daca nu, trebuie sa-i multumim pentru tot ce a facut pentru fotbalul romanesc si la echipa nationala. Trebuie sa mergem inainte pentru ca nationala nu a stat in Hagi, Popescu sau Dumitrescu, asa cum nu va sta nici in Chivu sau Mutu", a declarat Popescu pentru gsp.ro.

Retragerea lui Chivu nu l-a luat insa prin surprindere si pe Dorinel Munteanu, fost jucator al nationalei, actualmente antrenor al campioanei Romaniei, Otelul Galati. "Nu ma mir deloc. De ce? Din cauza ultimelor meciuri jucate de echipa nationala. Mai departe, trageti voi concluzia. Mai multe nu spun, ca intru iar in cine stie ce polemica, dar decizia mie mi se pare ca vine firesc. nu trebuie sa ne punem pe plans dupa ce s-a retras si Chivu. Avem un meci extrem de important, cu Bosnia, asa ca trebuie sa castigam", a mentionat Munteanu.