FC Barcelona si-a prezentat, marti, in cadrul unei ceremonii pe Camp Nou, echipamentul de joc pentru sezonul 2011/2012. Marile noutati pregatite de catalani si Nike sunt afisarea numelui sponsorului principal pe tricou, designul dungilor, dar si culoarea echipamentului de rezerva.

Foto:

Incepand cu sezonul viitor, catalanii vor evolua pentru prima data in istorie cu sponsorul principal pe tricou. Pana acum, Barcelona avea insciptionata pe tricou sigla UNICEF, clubul blaugrana platind organizatiei 1,5 milioane de euro pe an. Numele sponsorului, Qatar Foundation va fi imprimat incepand cu urmatorul sezon pe fata tricoului, in timp ce sigla UNICEF va fi asezata pe spate, sub numarul de joc al jucatorilor. Tot pe spatele tricoului, langa guler, va sta sigla FCB, alaturi de steagul catalan.

Nu se stie inca cine va avea prioritate pe tricoul Barcelonei in Liga Campionilor, deoarece regulile UEFA permit afisarea unui singur sponsor pe echipament.

Dungile de pe tricou, in numar de 17, vor fi de marimi diferite, asezate gradual. Presedintele Sandro Rosell, prezent la ceremonia de prezentare, a declarat ca acest design este "inovator, indraznet si nu va lasa indiferent pe nimeni".

Echipamentul de rezerva a catalanilor va fi, pentru prima data in istoria clubului, in totalitate negru. Culoarea tricoului de rezerva va da o nota de eleganta, fiind in contrast cu tricoul rivalei eterne Real Madrid, care joaca in alb. Tricoul de joc al portarului va avea culoarea verde.