Universitatea Craiova nu a primit licenta pentru sezonul viitor din partea Comisiei de Licentiere a Federatiei Roamne de Fotbal (FRF), informeaza gsp.ro. Aceasta decizie nu mai are insa cum sa afecteze clubul oltean, Universitatea Craiova retrogradand deja in liga secunda dupa remiza de luni seara de la Bistrita.

Gloria Bistrita - Universitatea Craiova, in Liga 1Foto: Agerpres

Comisia de Licentiere a FRF a anuntat, luni, clubul Universitatea Craiova ca nu a primit licenta pentru urmatorul sezon al Ligii 1, astfel ca, in cazul in care oltenii s-ar fi salvat de la retrogradare nu ar fi putut evolua in prima liga: "Deoarece nu s-a facut dovada continuitatii de cel putin trei ani a desfasurarii activitatii clubului pe aceeasi firma si din cauza infrastructurii, lipsa unui contract ferm pentru o arena pe care sa dispute meciurile de pe teren propriu, Universitatea Craiova nu primeste licenta pentru anul competitional 2011-2012".

Update: Adrian Mititelu a confirmat pentru Mediafax faptul ca Universitatea Craiova nu a primit licenta pentru sezonul urmator, anuntand insa ca va face recurs: "Am primit o hartie de la Federatie ca nu am primit licenta pentru sezonul urmator, dar vom face recurs. Motivele sunt bizare. In primul rand au spus ca nu am stadion. Cum sa nu am stadion, cand exista un contract? Imi baga bete in roate astia de aici din oras. Si alta chestie a fost cu divizarea societatii, din 2009, ca ar fi al treilea an in care functionam in conditiile astea. Motivele sunt puerile si cu siguranta voi reusi la Comisia de Recurs sa-i conving ca am dreptate. Eu cred ca si-au luat masuri dinainte sa fim retrogradati, in cazul in care am fi reusit sa castigam la Bistrita si sa ne salvam. Ma rog, oricum nu mai conteaza acum, pentru ca suntem retrogradati, dar vom face recurs".

FC Timisoara este a doua echipa ce a fost chemata de Comisia de Licentiere a FRF sa furnizeze informatii suplimentare despre dosarul de licentiere, insa oficialii banateni sunt linistiti si au incredere ca nu vor fi probleme cu dosarul lor. Optimist in privinta Timisoarei este si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, care a declarat, marti, la gsptv: "Nu, Timisoara nu are probleme cu licentierea. Sau cel putin asa sunt informat, ca nu va avea probleme".