Mijlocasul echipei FC Barcelona, Sergio Busquets, nu a fost gasit vinovat de catre Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) dupa ce acesta i-ar fi adresat insulte rasiste brazilianului Marcelo (Real Madrid), in mansa tur din semifinalele Ligii Campionilor, a informat, luni, clubul catalan.

Sergio Busquets (dreapta)Foto: Reuters

UEFA a inceput procedurile disciplinare pe baza probelor puse la dispozitie de Real Madrid (video si declaratii de la club si jucator), insa nu l-a gasit vinovat pe Sergio Busquets.

"Comisia de Control si Disciplina a UEFA a informat in mod oficial pe FC Barcelona ca respinge procedurile disciplinare initiate de UEFA in urma plangerilor depuse de Real Madrid pentru un presupus abuz rasist impotriva jucatorului Marcelo", se arata in comunicatul Barcelonei.

Update: "Presedintele Comisiei de Control si Disciplinar a UEFA a decis sa respinga raportul facut de Real Madrid privind abuzul rasist impotriva jucatorului Marcelo de catre Sergio Busquets in mansa tur a semifinalei Ligii Campionilor, din cauza lipsei de dovezi puternice si convingatoare", informeaza UEFA.

Sergio Busquets va putea fi folosit astfel de antrenorul Pep Guardiola in finala Ligii Campionilor de la Londra, din 28 mai, cand Barcelona intalneste pe Manchester United.