La cateva zile distanta de operatie (nr. a fost facuta marti), starea de sanatate a lui Mihaita Nesu nu s-a ameliorat. Jucatorul roman nu simte absolut nimic de la gat in jos, iar sansele ca el sa-si revina scad dramatic cu fiecare ora trecuta. „Lui Mihai i se vad doar ochii, are masca de oxigen pe fata si este legat de aparate cu zeci de fire. Are trunchiul corpului fixat total, iar capul si el imobilizat intr-un cadru urias", a precizat una dintre asistentele de la Centrul Medical Universitar din Utrecht.

Mihaita Nesu Foto: AGERPRES

Vestile din Olanda nu sunt dintre cele mai bune, starea de sanatate a lui Mihaita Nesu fiind aceeasi ca dupa operatie. Cu toate ca medicii asteptau unele schimbari, fotbalistul roman nu-si simte in continuare corpul de la gat in jos.

„Lui Mihai i se vad doar ochii, are masca de oxigen pe fata si este legat de aparate cu zeci de fire. Are trunchiul corpului fixat total, iar capul e si el imobilizat intr-un cadru urias!", a declarat una dintre asistentele de la Centrul Medical Universitar din Utrecht (pentru gsp.ro).

In acest moment, Mihaita respira doar cu masca de oxigen pe fata, iar corpul nu si-l poate misca de la gat in jos. "Daca aceasta stare se prelungeste, este din ce in ce mai rau...", a precizat Foeke Booy, directorul tehnic al FC Utrecht.

„Odata afectata maduva spinarii, ea nu-si revine niciodata. Ce putem face noi este sa-i pregatim pe oameni sa poata trai cu dizabilitatea lor. Exista insa si cazuri exceptionale, sportivi fanatici sau oameni tineri care chiar si dupa o afectiune totala a maduvei pot juca baschet in caruciorul cu rotile" - Floris van Asbeck (specialist al centrului de reabilitare De Hoogstraat, conform Adevarul).

"Cu fiecare ora ce trece si pacientul nu se poate misca, sansele scad dramatic" - Edwin Goedhart, seful staff-ului medical de la Ajax Amsterdam.

"Oricat va fi accidentat, Nesu va primi salariul normal", a precizat a Foeke Booy (director tehnic FC Utrecht) in legatura cu contractul in desfasurare dintre Nesu si formatia din Eredivisie.

Mihaita Nesu s-a accidentat grav in timpul unui antrenament care a avut loc marti, dupa un duel cu coechipierul Alje Schut. Fotbalistul a fost transportat de urgenta la spital, iar la scurt timp a fost operat timp de aproximativ 5 ore. Internationalului roman i s-ar rupt o vertebra in zona superioara a coloanei vertebrale.