Starea internationalului roman Mihai Nesu, accidentat miercuri in timpul unui antrenament al echipei sale, Utrecht, este stabila, insa nu se stie inca gravitatea situatiei sale. Jucatorul roman este constient, insa nu-si poate simti corpul. Coechipierii sai s-au intors joi la antrenamente, cu exceptia lui Alje Schut, jucatorul ce a cazut peste roman dupa duelul la minge, gasind cu greu puterea de a se concentra pe ceea ce au de facut pentru a pregati urmatorul meci.

Nesu, la meciul Steaua - Utrecht, din Europa LeagueFoto: HotNews.ro / DP

Dupa operatia de cinci ore, Mihai Nesu a petrecut noaptea la terapie intensiva. Starea sa este stabila, dar inca nu se stie gravitatea situatiei jucatorului roman. Foeke Booy, directorul tehnic al celor de la Utrecht, a mentionat ca Nesu poate vorbi, dar nu-si poate simti inca mainile sau picioarele: "Starea sa este stabila. Este constient si poate vorbi. Ceea ce i s-a intamplat lui Nesu este o tragedie. Sa speram ca isi va simti corpul cat mai repede. Avem atat de multe intrebari si vrem raspunsuri, dar e nevoie de timp pentru a afla raspunsurile. Tot ceea ce putem face este sa ne rugam si sa speram ca se va face repede cat mai bine".

Daca publicatia olandeza De Teelegraf scrie ca "o revenire a lui Nesu in sporturile de contact, asa cum este fotbalul, este exclusa", Simon Goedegebuure, doctorul echipei Utrecht, nu vrea sa speculeze in ceea ce priveste viitorul sportiv al internationalului roman: "Este o situatie foarte serioasa, dar e imposibil de spus ce consecinte va avea acest incident. E imposibil de spus acum".

Operatia la care a fost supus jucatorul roman nu a aratat existenta unei paraplegii complete sau incomplete: "Pentru a putea afla acest lucru, trebuiau sa expuna maduva, insa acest lucru ar fi crescut riscul unei infectii. Medicii nu au vrut sa riste", a adaugat Goedegebuure.

Doctorul olandez Floris van Asbeck a declarat pentru publicatia AD, ca o astfel de accidentare nu este prea des intalnita in fotbal: "O astfel de accidentare se intalneste mai des in alte sporturi, ca rugby, ski, echitatie, sporturi cu motor. Daca te accidentezi la coloana vertebrala exista doua optiuni: daca doar vertebra este rupta atunci victima nu ramane paralizata, insa in cazul in care maduva este afectata, nu se va mai putea misca".

Jucatorii lui Utrecht s-au antrenat joi dimineata pentru prima data de la incidentul lui Nesu. Alje Schut, jucatorul care a cazut peste roman dupa un duel la minge, este extrem de afectat de situatie si nu a participat la antrenamente. "E greu sa ne intoarcem din nou la antrenamente si sa ne pregatim pentru meciul cu AZ. Insa in acest fel putem sa nu ne mai gandim la ceea ce a fost, ci la joc. Incercam sa intram concentrati la meciul de duminica. Jucam pentru el. Gandurile noastre sunt in primul rand la Mihai si la familia sa, dar acest incident este o lovitura dura si pentru Alje. Nu a avut absolut nicio vina, dar este afectat de ceea ce i s-a intamplat lui Mihai. Cu toate ca este un baiat cu simt de responsabilitate, a hotarat sa nu participe la antrenament", a declarat Michel Vorm, portarul echipei olandeze.

"Mihai este unul dintre noi. La inceput, nu am realizat imediat ca s-a intamplat ceva teribil. A fost un contact asa cum se intampla in orice antrenament sau meci. Ceva naiv, nimeni nu a fost de vina. Realizezi ca astfel de lucruri se pot intampla oricui daca cineva cade peste. Si mie, ca portar, mi se poate intampla", a adaugat Vorm.

Ton du Chatinier, antrenorul lui Utrecht, a vorbit si el despre accidentarea lui Nesu, intr-un interviu pentru gsp.ro.: "Cred ca este cel mai stupid accident pe care l-am trait in cariera. Am 53 de ani si am jucat si eu fotbal, am apucat sa vad destule in viata. Asa ceva insa niciodata. Toti sunt afectati. Wolfswinkel, liderul echipei si cel care a luat-o pe Maria, sotia lui Mihai, de acasa ca sa o duca la spital s-a inchis in el, Schut nici macar nu se mai poate antrena. Va fi un meci ciudat, asta e sigur. Pe care insa trebuie sa-l jucam si pentru Mihai".

Suporterii lui Utrecht isi vor arata sprijinul pentru Mihai Nesu la meciul cu AZ, de duminica. Acestia vor afisa un steag imens al Romaniei, cu chipul lui Nesu pe el, urmand a flutura esarfe in culorile nationale ale Romaniei.