Manchester City si-a asigurat prezenta in primele patru locuri din Premier League, dupa ce a invins, marti seara, pe Tottenham, scor 1-0, intr-un meci restant din etapa a XXXIII-a, gratie unui autogol marcat de Peter Crouch. Cel mai bogat club din lume e clasat pe locul al patrulea cu doua etape inainte de final, loc ce ii asigura prezenta in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, insa poate urca mai sus daca Arsenal face un pas gresit.

Tottenham, invinsa de un autogolFoto: Reuters

Centrarea lui James Milner a fost introdusa in propria poarta, in minutul 30, de Peter Crouch, jucatorul care in urma cu un an inscria impotriva lui City golul ce o califica pe Tottenham in turul preliminar al Ligii Campionilor. Gratie victoriei de marti seara, City a acumulat 65 de puncte si e la doua puncte de ocupanta locului al treilea, Arsenal Londra, si la cinci de Chelsea, aflata pe locul al doilea.

"Sunt fericit deoarece acesta era principalul nostru obiectiv. Cred ca meritam sa fim in Liga Campionilor pentru ca am fost intre primul si al patrulea loc tot sezonul", a declarat antrenorul lui City, Roberto Mancini.

Cel mai bogat club din lume (seicul Mansour bin Zayed Al-Nahyan investind din 2008 peste 480 de milioane de dolari pentru a construi echipa de azi), are sansa de a castiga primul sau trofeu dupa 35 de ani, intalnind sambata in finala Cupei Angliei pe Stoke City.