Adrian Ilincescu: Felicitari pentru victoria de la Branesti. Cum ati trait meciul?

Dorinel Munteanu Foto: AGERPRES

Dorinel Munteanu: Stiam ca partida cu Branestiul va fi una dificila, impotriva unei echipe care a avut si alte motivatii. Nu vreau sa spun mai multe. Cu toate ca ne-am impus in minutul 90, eu spun ca victoria noastra a fost incontestabila. Imi pare rau ca fazele controversate care sunt analizate pe la televizor sunt doar impotriva noastra. Nu influentez eu deciziile din teren, asta e clar. Avem si noi o analiza cu multe actiuni in care am fost dezavantajati fata de contracanditate. Din respect pentru adversari, nu am comentat si analizat fazele in care au fost implicati adversarii nostri. Daca aceste atacuri vor continua, poate vom spune si noi lucrurilor pe nume. Imi pare rau ca in fotbalul romanesc nu exista mai mult respect pentru munca. Ar trebui sa se faca mai mult si sa se lase comentariile.

Reporter: Mai aveti 180 de minute pana la o performanta unica, ce sentiment va incearca?

Dorinel Munteanu: Exact cum am mai spus, sunt la doar doua meciuri, posibil chiar unul daca am invinge, de o performanta mare. Sunt linistit si motivat sa duc treaba pana la capat.

Reporter: Tensiunea a atins cote mari pe final de sezon, cum reusiti sa va tineti jucatorii in frau?

Dorinel Munteanu: Cum imi motivez jucatorii? Cu liniste. Asta imi doresc la echipa, iar ei nu trebuie sa se gandeasca la nimic. Ii vreau concentrati, linistiti si pregatiti de un joc important cu Timisoara. Trebuie sa uite ca am putea sa castigam titlu in cazul unui succes. Avem timp pentru toate dupa partida.

Reporter: Este meciul cu Timisoara cel mai important din acest sezon?

Dorinel Munteanu: Vad disputa cu Timisoara doar ca pe una importanta, nu vreau sa ma gandesc ca este decisiva. Lucrurile trebuie luate pas cu pas, fara exagerari. Asta le-am spus si baietilor mei, ca trebuie sa aiba in minte ca meciul cu Timisoara este unul normal, in care avem un singur obiectiv: victoria. In acest fel vreau sa abordam partida de duminica.

Reporter: De ce credeti ca este Otelul o echipa atat de atacata in ultima perioada?

Dorinel Munteanu: Nu imi place ca au aparut comentariile impotriva Otelului acum, dupa ce am fost 20 si ceva de etape pe prima pozitie. In tur, nu ne baga nimeni in seama, iar Galatiul era o echipa frumoasa. Acum, cand unor personaje a inceput sa le fuga pamantul de sub picioare, Otelul nu mai castiga pe teren ca in toamna. E pacat ca se ajunge mereu la discutii care nu au legatura cu fotbalul. Echipa cea mai buna este intotdeauna atacata. Nu vreau sa folosesc cuvinte mari, dar cu siguranta am fost cei mai constanti. Exact cum am mai spus, 20 de etape am fost pe prima pozitie, iar asta spune multe despre continuitatea din jocul nostru.

Reporter: Aveti ceva de reprosat dupa un sezon de vis?

Dorinel Munteanu: Un lucru este clar, am fost echipa cea mai dezavantajata de program. Buna pregatire fizica a facut ca baietii mei sa reziste bine tot sezonul. Suporta bine presiunea destul de mare de pe umeri. Ii simt odihniti si este bine ca mai avem cinci zile in care sa pregatim disputa cu Timisoara.

Reporter: Ce asteptari aveti de la "finala campionatului"?

Dorinel Munteanu: Ce imi doresc de la meciul cu Timisoara? Sa fie in primul rand unul fair-play. Fotbalul romanesc are nevoie de o disputa frumoasa, cu atat mai mult cu cat este un joc care poate decide noua campioana a Romaniei.

Reporter: Va gandeati la inceputul sezonului ca veti fi lider cu doua etape inainte de finalul stagiunii?

Dorinel Munteanu: Sezonul trecut am facut 50 de puncte si era clar sa se poate mai mult, asta simteam eu. Lumea mi-a spus ca sunt nebun cand spun ca vreau sa fim printre primele echipe din clasament. Cu foarte multa munca, este posibil sa iti indeplinesti dorintele. In acest moment, sa cuceresc titlul ar fi un vis devenit realitate. De ce a reusit Otelul un sezon bun? Doua sunt motivele: munca si liniste.

Reporter: Provincia se pregateste de cel de-al patrulea titlu consecutiv. Nu mai stie Bucurestiul sa castige? Care ar fi explicatia?

Dorinel Munteanu: Anturajul Bucurestiului te face sa vorbesti mai mult decat sa faci. Nu vreau sa comentez prea mult pe marginea acestui subiect, dar echipele din capitala ar trebui sa se gandeasca serios ca ceva se intampla din moment ce nu mai reusesc sa ia titlul de patru sezoane. Este un mare semnal de alarma. Depinde doar de ei daca isi dau sa nu seama.

Reporter: Va aflati in fata celui mai important moment din cariera de antrenor?

Dorinel Munteanu: Este un moment foarte important pentru cariera mea, asta e categoric. Ma asteapta o partida care poate decide un intreg sezon, dar va marturisesc ca sunt foarte linisitit. Este starea de spirit de care am nevoie pentru a reusi. Sunt constient ca titlul ar putea sa-mi schimbe cariera de antrenor. Eu sper sa fie in bine", a incheiat zambind Dorinel Munteanu pentru HotNews.ro.

Cu doar doua etape inainte de finalul sezonului, Otelul Galati se afla pe prima pozitie din Liga 1, cu un avantaj de un punct fata de FC Timisoara. Cele doua echipe se vor duela, duminica, de la ora 20.00, la Galati, intr-o disputa cat un campionat.