Cu doua etape inainte de finalul sezonului se incing spiritele in Liga 1. Otelul a castigat, luni, trei puncte importante ce o mentin in fruntea clasamentului, cu un gol marcat de Gabi Paraschiv in minutul 90, insa celelalte doua echipe ce se lupta pentru titlu, FC Timisoara si FC Vaslui, acuza un ofsaid la Paraschiv dar si modul in care arbitrii favorizeaza echipa lui Dorinel Munteanu.

Otelul Galati, aproape de titlu in Liga 1Foto: Agerpres

FC Vaslui a remizat, luni seara, 1-1, fiind egalat in ultimul minut al prelungirilor de Astra, dupa o faza in care moldovenii au cerut fault in atac. Oficialii vasluieni au acuzat arbitrajul, declarand ca jocurile sunt facute in asemenea fel pentru ca Otelul sa fie avantajat.

Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui: "A fost macel. N-am mai vazut asa ceva. Cat am fost lasati, am aratat ca suntem cea mai buna echipa din campionat. Titlul e la Galati de asta toamna. Totul e aranjat".

Adrian Porumboiu, finantator FC Vaslui: "Castiga echipele care trebuie sa castige, nu cele care merita. Am fost pusi pe rug fara nici un fel de jena. Sint interese mari la mijloc si noi nu sintem la nivelul intereselor existente. Pe noi ne toaca arabitrii si la Otelul isi fac treaba! E o rusine!

A fost ofsaid si la meciul trecut al Otelului, acum la fel. Cineva vrea sa demonstreze ca o echipa de locurile 6-7 poate sa ia titlul in Liga I si pana acum ii reuseste. Nu este vorba despre forta Otelului, ci despre faptul ca asa trebuie sa se intample".

Patronul Timisoarei, Marian Iancu, a vorbit si el despre modul in care Otelul a obtinut precedentele victorii: "Otelul e o dezamagire. Nu poate sa arate asa o campioana a Romaniei. Fara ironie, Otelul pare o echipa foarte obosita. Este o mare mafie in fotbalul nostru. Ultimele sase puncte ale Otelului sunt obtinute fraudulos, plus cele trei castigate la masa verde cu Pandurii, deci noua puncte obtinue fraudulos. Fotbalul romanesc a murit dupa acest gol din ofsaid. Stan si ai lui l-au ucis, iar millioanele din Liga sunt talharite" (gsp.ro)

Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati: "Suntem la 180 de minute de un vis care poate deveni realitate. Am castigat meritat. A fost sa fie ca in minutul 90 sa marcam golul decisiv si ne bucuram enorm pentru acest rezultat. Noi am dus o lupta cinstita, o lupta onesta". (otelul-galati.ro)

FC Timisoara si Otelul Galati sunt despartite de un singur punct inainte de meciul direct din etapa viitoare (duminica, 15 mai, ora 20:00).