Romania nu a putut sa faca fata Germaniei, echipa pregatita de Adrian Vasai fiind depasita cu 1-0 (Yesil 42'). Infrangerea i-a lasat pe tricolorii mici (Under 17) in afara Campionatului Mondial (va avea loc in Mexic in vara acestui an), Branescu si compania incheind grupa pe ultimul loc (au ratat obiectivul de a se califica la turneul final mondial).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Inainte de partida cu Germania, Romania avea si varianta remizei, egalul putand sa-i trimita pe tricolorii mici la Mondialul din Mexic. Cu gandul mai mult la un punct decat la trei (victoria ii califica in semifinalele Campionatului European), nationala Romaniei a practicat un fotbal defensiv, fara nicio intentie ofensiva.

Conform cursului jocului, Yesil (42') a marcat dupa o gafa a apararii (Branescu nu a iesit pe un corner), iar golul a fost decisiv pentru ca Germania sa se impuna. Romania a incercat sa fie mai ofensiva dupa primirea golului, dar actiunile tricolorilor nu au fost cu adevarat periculoase pentru poarta lui Valchodimos.

Dupa 0-1 cu Germania, Romania a incheiat Grupa B de la CE pe ultima pozitie, formatia pregatita de Adrian Vasai ratand astfel obiectivul impus: calificarea la CM.

Statistica partidei Romania - Germania:

Suturi pe poarta: 4-6

Suturi spre poarta: 4-7

Cornere: 3-6

Faulturi comise: 16-14

Cartonase galbene: 3-5

Cartonase rosii: 0-0.

Romania: Branescu - Misu, Schuller, Putanu, Mitache - Taru, Rosu - Petresc, Bumba, Filip - Himcinschi. Antrenor: Adrian Vasai.

Germania: Valchodimos - Weiser, Gunter, Perrey, Rocker - Can, Yalcin - Schnelhardt, Mendre, Aydin - Yesil.Antrenor: Steffen Freund.

Partidele zilei:

Romania - Germania 0-1

Olanda - Cehia 0-0

Grupa B:

1 Olanda 7 puncte (3-0)

2 Germania 4 (2-3)

3 Cehia 3 (2-2)

4 Romania 1 (1-3).

Romania la CE din Serbia:

Romania - Cehia 1-1

Romania - Olanda 0-1.

Romania - Germania 0-1.