Stefan Barboianu si Valerica Gaman (in prezent jucatori ai echipei Dinamo) s-au prezentat, luni de dimineata, la sediul DNA Craiova, acolo unde au fost audiati in urma plangerii formulate de Adrian Mititelu, patronul Stiintei, informeaza Mediafax.

Valerica Gaman Foto: AGERPRES

"Este vorba despre o plangere in care au fost sesizate aspecte mediatizate de-a lungul timpului privind contractele cu jucatorii, echipa de fotbal. Nu pot da mai multe amanunte, insa pot sa spun ca a fost audiat pentru aceasta plangere depusa de Adrian Mititelu" - Cristina Scarlat, procurorul sef al Serviciul Teritorial Craiova al DNA (Mediafax).

"Am fost chemat in calitate de martor, stie toata lumea pentru ce. Este pentru prima oara cand ajung la DNA. Am primit mesaje de amenintare, dar si de incurajare, fiindca lumea s-a prins cum conduce Mititelu acest club. Eu am fost chemat sa imi fac datoria. Am auzit ca a plecat si Florin Costea de la Craiova, cred ca si-a dat si el seama de ce se petrece acolo. Nu am vorbit deloc cu Piturca. Incerc sa imi fac treaba la Dinamo, dar Craiova va ramane mereu in sufletul meu. Uitati-va in ce hal a ajuns Universitatea: cand am plecat noi si Piturca eram pe 10, acum echipa se bate la retrogradare. As fi vrut si eu ca la Craiova sa fie siguranta unui club mare, in care totul este pus la punct pana la ultimul detaliu", a declarat Barboianu la iesirea din sediul DNA.

Cei doi jucatori au fost audiati in acelasi caz in care s-a prezentat la DNA si Victor Piturca (in data de 28 aprilie).

Piturca a primit, in vremea in care pregatea pe Universitatea Craiova, trei dezlegari in alb din partea lui Mititelu. Dupa ce a fost demis de pe banca tehnica a juvetilor, fostul selectioner s-a folosit de acele dezlegari pentru a-i transfera din Banie pe Valerica Gaman si pe Stefan Barboianu.

Dupa ce fotbalistii (nr. Gaman si Barboianu) au fugit din cantonamentul Universitatii (in data de 19 ianuarie), Comisia pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul LPF i-a declarat pe jucatori liberi de contract.

Mititelul a facut o plangere impotriva celor trei, patronul oltenilor fiind de parere ca Barboianu si Gaman au fost "furati" de la echipa de catre Victor Piturca.