Mafia pariurilor din fotbal a atins cote alarmante, partide de pe toate continentele fiind suspectate de catre FIFA. O ampla ancheta declansata de catre forul mondial in colaborare cu autoritatile din mai multe tari a scos la iveala lucruri interesante: Wilson Raj Perumal (cetatean din Singapore) aranja, cu ajutorul retelei sale, dispute dintr-un birou aflat in vecinatatea stadionului Wembley (Londra).

Wilson Raj Perumal Foto: Captura Telegraph

Conform anchetatorilor, Raj Perumal este acuzat de faptul ca a trucat mai multe partide de fotbal cu ajutorul retelei pe care a pus-o foarte bine la punct. Nici macar meciurile amicale internationale nu au scapat de mafia pariurilor, un asemenea meci putand fi trucat cu ajutorul a 300.000 de dolari, informeaza telegraph.co.uk.

"In urma declaratiilor luate de la mai multe persoane chestionate, s-a ajuns la concluzia ca pretul pentru un meci amical international era de 300.000 de dolari (182.000 de lire sterline). Profitul pentru un asemenea eveniment era de cateva ori mai mare, vorbindu-se de zeci de milioane de dolari pentru o partida aranjata", a declarat Chris Eaton, seful comisiei de securitate FIFA.

De implicarea mafiei pariurilor nu au scapat nici dispute de juniori. Raj Perumal avea sediul central al afacerii in apropierea arenei Wembley. A fost arestat in data de 25 februarie 2011, in Finlanda. Aici, Raj a platit 300.000 de euro unui club finlandez pentru a aranja o partida pe care se pariase enorm. 11 jucatori au fost deja arestati in urma acestei afaceri.

La nivel european, mai mult de 300 de partide sunt suspectate ca nu s-ar fi disputat doar pe terenul de joc. Printre altele, sunt meciuri din tururile preliminarii ale Champions League si din preliminariile Cupei Mondiale.

Inregistrarile telefonice au aratat faptul ca Raj are o retea bine pusa la punct, cu contacte importante in lumea fotbalului. Conform anchetatorilor, acesta are legaturi in cadrul federatiilor internationale. De asemenea, diverse agentii de marketing, impresari ai fotbalistilor si fosti internationali au intrat in legatura cu oamenii lui Wilson Raj Perumal.

"Wilson mi-a spus sa fac curatenie in imobilul in care si-a dus activitatea, langa Wembley. Mi-a comunicat sa arunc toate hartiile pe care le avea acolo, iar eu asta am facut. A zis ca pleaca si ca nu se va mai intoarce niciodata. Nu stiam ca se ocupa cu pariurile din meciuri. Sora lui m-a sunat din Singapore si mi-a spus ca a fost arestat in Finlanda", a precizat Chandra Ratna, unul dintre asociatii lui Raj in Londra.