Steaua, fara varf de atac, a etalat o posesie sterila contra Rapidului, a carui poarta nu a suferit amenintari majore - Cristi Tanase a expediat trei suturi, in debut, insa giulestenii au avut situatiile clare ale primei reprize (Herea, de doua ori fata in fata cu Tatarusanu, a intarziat finalizarea si a fost blocat).

Foto:

Prima perioada a fost marcata de duelul de la distanta dintre Nicolae Dica si Daniel Pancu, ambii iertati de eliminare de catre arbitrul Robert Dumitru. Nervos ca Dica nu a vazut cartonasul rosu, Pancu a sarit la gatul arbitrului, apoi la gatul coechipierului Herea, pentru ca la un moment dat sa sara si la "gatul" lui Dica - faultul comis asupra stelistului ar fi trebuit sa ii aduca lui Pancu al doilea "galben", insa arbitrul era prea hotarat sa aplice legile 'compensatiei".

Ironia a facut ca tocmai Pancu sa dea lovitura de gratie jocului stereotip al Stelei: in minutul 69, Pancu a speculat o eroare la respingere a lui Tatarusanu si a inscris cu o lovitura de cap, din 6 metri.