Ion Tiriac a vorbit, pentru presa iberica, pe larg despre turneul Masters de la Madrid (aflat in desfasurare) si despre rivalitatea dintre Nadal si Federer. "Nadal il bate pe Federer pentru ca el cara pianul, in timp ce Roger doar canta la el. Pe hartie, turneul va fi castigat de Rafa, dar sa nu uitam de surpriza Djokovic", a precizat omul de afaceri roman.

Ion TiriacFoto: AGERPRES

Despre Madrid Masters

"Turneul trebuie sa progreseze. Daca ramanem la acest stadiu, nu ajungem nicaieri. Suprafata albastra la Madrid? Da, destul de curand".

Nadal vs Federer

"Nadal il bate pe Federer pentru ca el cara pianul, in timp ce Roger doar canta la el. Rafa munceste pentru un punct de doua ori mai mult decat Roger. Pe hartie, turneul va fi castigat de Nadal, dar trebuie sa tinem cont si de ceilalti jucatori din turneu. Djokovic, spre exemplu, a fost o surpriza placuta in acest an".

Este suporter al Realului

"Sunt fan al celor de la Real Madrid, intotdeauna m-au impresionat. Barcelona este o echipa fantastica, dar nu mi-a placut deloc ca la 5-0 (nr. pe 29 noiembrie 2010) au aratat (nr. aluzie la scorul de pe tabela). Lionel Messi este cel mai bun jucator din toate timpurile. In ultimul meci, echilibrul s-a rupt la eliminarea lui Pepe. Apoi a urmat o reusita antologica a lui Messi. Dupa ce a fost in superioritate, Barcelona a infatisat un adevarat teatru shakespearian", a precizat Ion Tiriac.

Favoritii turneului: 1 Rafael Nadal, 2 Novak Djokovic, 3 Roger Federer, 4 Andy Murray, 5 Robin Soderling, 6 David Ferrer, 7 Tomas Berdych, 8 Jurgen Melzer.

Madrid Masters se desfasoara intre 1 si 8 mai, suprafata de joc fiind zgura. Competitia este dotata cu premii in valoare totala de 3,706 milioane de euro.