Dupa ce a vandut doar trei pachete la licitatia drepturilor tv din Liga 1, Liga Profesionista de Fotbal a hotarat sa-si infiinteze propriul post de televiziune pentru a transmite partidele din prima liga a campionatului intern. Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a precizat ca disputele vor fi vizionate in sistem pay-per-view si pay-tv.

Dumitru Dragomir Foto: Hotnews

"Pot sa anunt, in premiera, ca Liga isi va face propriul post de televiziune si va transmite Liga 1. Meciurile vor putea fi vazute in sistem pay-per-view si pay-tv. Ideea s-a mai discutat in Adunarile LPF, dar acum am semnale clare ca maine (nr. marti) va fi validata. Mai ales ca am primit confirmare, de la o banca, pentru un imprumut de 50 de milioane de euro. Cat priveste pachetul 9, pe care il vrea TVR, daca nu vin repede, sa hotaram cum Dumnezeului facem, vom transmite tot noi si acele meciuri", a precizat Dumitru Dragomir pentru gsp.

Pentru a-si indeplini visul de a avea propria televiziune, Liga Profesionista de Fotbal s-a imprumutat deja cu suma de 50 de milioane de euro la o banca. Acesti bani vor fi folositi pentru a pune la punct infrastructura necesara transmiterii disputelor, iar totul va fi pus la punct pana la startul sezonului 2011-2012.

"Am facut demersurile si pentru un imprumut de 50 de milioane de euro la o banca. Vom transmite toate meciurile din pachetele care au ramas nevandute", a completat Dragomir pentru prosport.

Marti, 3 mai, va avea loc Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, sedinta in cadrul careia se va discuta despre ultimele pachete din drepturile tv.

Ce a vadut LFP pana acum:

Pachetul 1 - catre RCS&RDS pentru 13,2 milioane de euro fara TVA (pentru trei sezoane).

Pachetul 2 - catre Romtelecom pentru 12,9 milioane de euro fara TVA (pentru trei sezoane).

Pachetul 8 - catre Antena 1 pentru 10,5 milioane de euro fara TVA (pentru trei sezoane).

Pentru pachetele 3,4,5,6,7 si 9 nu a licitat nimeni.