Mijlocasul dinamovist Gabriel Torje a fost ales de catre site-ul oficial al Federatiei Europene de Fotbal (UEFA) ca fiind unul dintre protagonistii acestei saptamani din fotbalul european. Pe langa portarul lui Schalke 04, Manuel Neuer (jucatorul saptamanii) sau Lionel Messi (golul saptamanii), si-a facut loc si Torje, care a invins Steaua in derby-ul Romaniei.

Torje, decisiv in GhenceaFoto: AGERPRES

De la inaltimea celor 167 de centimetri ai sai, Gabriel Torje a adus victoria lui Dinamo in derby-ul cu Steaua, inscriind cu capul. Acest lucru a atras atentia celor de la UEFA, ce l-au inclus pe lista protagonistilor saptamanii. UEFA a comis insa o greseala, scriind ca Dinamo a batut pe Steaua pentru prima data in patru ani.

"Succes cu capul: Gabriel Torje (FC Dinamo Bucuresti). A fost o saptamana buna pentru echipele numite Dinamo. Clubul din capitala Romaniei a pus capat unei asteptari de patru ani si i-a invins pe rivalii traditionali de la Steaua Bucuresti, luni seara, unicul gol venind de la o sursa neasteptata - capul mijlocasului de 167 centimetri, Torje, cel mai scund jucator de pe teren. Internationalul de 21 de ani, care nu a mai inscris inainte impotriva Stelei, a declarat: ", scrie UEFA.