Cu Cristian Sapunaru titular, FC Porto i-a "zdrobit" pe spaniolii de la Villarreal, in mansa tur a semifinalelor Europa League. Campioana Portugaliei a revenit de la 0-1 si s-a impus cu 5-1, columbianul Falcao reusind sa inscrie de patru ori. In semifinala portugheza a competitiei, Benfica a invins Braga cu 2-1.

Falcao, vedeta serii in Europa LeagueFoto: Reuters

Benfica - Braga 2-1 (Jardel '50, Cardozo '59/ Vandinho '53)

Click aici pentru rezumatul video al partidei!

Jardel si-a pus echipa in avantaj dupa 50 de minute de joc, insa Braga a revenit in trei minute, egaland prin lovitura de cap a lui Vandinho. Cardozo a reusit un gol superb din lovitura, direct in vinclu, punand pe Benfica in avantaj dupa prima mansa a semifinalei portugheze din Europa League.

Jorge Jesus, antrenor Benfica: "Cred ca mergem in finala de la Dublin. Vom fi pregatiti pentru un meci dur in retur, dar acest meci ne da incredere sa mergem si sa ne aparam rezultatul la Braga".

Domingos Paciencia, antrenor Braga: "Nu este un rezultat bun pentru noi, dar stim ca aceasta calificare inca se joaca. Pe stadionul nostru, in fata fanilor nostri, va fi o alta partida. Stim ca este posibil sa invingem pe Benfica si le-am facut viata grea pana acum acolo".

FC Porto - Villarreal 5-1 (Falcao '49-penalty, '67, '75, '90, Guarin '61/ Cani '45)

Click aici pentru rezumatul video al partidei!

Condusa la pauza cu 1-0, dupa golul lui Cani, gazda Porto a intors scorul in repriza secunda, impunandu-se cu 5-1. Columbianul Radamel Falcao a fost eroul serii in semifinala cu spaniolii de la Villarreal, inscriind de patru ori in poarta lui Diego Lopez. Cu reusitele de joi seara, Falcao, dorit de englezii de la Arsenal, a ajuns la cota de 15 goluri marcate in Europa League.

Radamel Falcao, atacant FC Porto: "E prima data cand am inscris de patru ori intr-un meci. A fost o seara magica pe care nu o voi uita niciodata. Este o victorie minunata. Nu ne-am descurajat dupa ce am fost condusi si am fost capabili sa reactionam rapid".