Zece jucatori ai echipei FC Dinamo vor fi cercetati de catre Politie, dupa ce Jandarmeria Capitalei a depus, joi, actele de constatare in ceea ce priveste incidentele de luni, de dinaintea meciului Steaua - Dinamo, cand fotbalistii ar fi furnizat materiale pirotehnice propriilor suporteri. De asemenea, Jandarmeria a sanctionat firma de paza de pe Ghencea, dar si clubul Steaua pentru "nerespectarea obligatiilor privind prevenirea si combaterea violentei".

Torte aruncate de suporterii dinamovisti Foto: AGERPRES

Jucatorii dinamovisti au dat propriilor suporteri, inaintea startului meciului cu Steaua, de luni, 25 aprilie, mingi si fulare. Unul dintre fulare a ajuns insa la un reprezentant al Jandarmeriei, care a descoperit ca in acesta erau patru torte. Pe baza imaginilor furnizate de televiziuni, Jandarmeria a incheiat si transmis catre Politie actele de constatare.

Jucatorii lui Dinamo nu au fost pedepsiti pe plan sportiv, Comisia de Disciplina a LPF dictand doar o amenda si interzicandu-le alb-rosilor sa dispute meciul de joi cu spectatori in tribuna.

Comunicatul Jandarmeriei Capitalei:

"Masuri privind incidentele de la partida de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si FC Dinamo Bucuresti:

Astazi, 28 aprilie a.c., Jandarmeria Capitalei a incheiat si transmis catre organele competente, actele de constatare in ceea ce priveste incidentele de la inceputul meciului de fotbal dintre echipele FC Steaua Bucuresti si FC Dinamo Bucuresti, partida ce s-a desfasurat in ziua de 25 aprilie a.c.

In urma analizarii imaginilor primite de la DIGI TV si GSP TV, 10 jucatori ai echipei FC Dinamo Bucuresti au fost identificati aruncand cu materiale promotionale in peluza, in zona destinata suporterilor oaspeti. Toate documentele intocmite cu privire la acest eveniment, imaginile puse la dispozitie de cele doua televiziuni, precum si obiectele in cauza, au fost predate organelor competente pentru continuarea verificarilor.

Pentru nerespectarea obligatiilor prevazute in Legea nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, Jandarmeria Capitalei a sanctionat societatea Shelter Security SRL (cu care clubul Steaua are contract pentru servicii de asigurare a ordinii si sigurantei in incinta arenei sportive pe durata desfasurarii competitiilor) cu 500 de lei, iar clubul FC Steaua Bucuresti, in calitate de organizator al evenimentului sportiv din data de 25.04.2011 cu suma de 50.000 de lei."