Comisia de Disciplina din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a hotarat sa sanctioneze clubul FC Dinamo, dupa ce suporterii alb-rosii au aruncat cu torte pe teren, materiale pirotehnice ce se presupune ca au fost introduse pe teren cu ajutorul jucatorilor dinamovisti. Astfel Dinamo a primit o amenda si va trebui sa joace cu portile inchise urmatorul meci din Liga 1.

Stadionul din GhenceaFoto: AGERPRES

Jucatorii dinamovisti au dat propriilor suporteri, inaintea startului meciului cu Steaua, de luni, 25 aprilie, mingi si fulare. Unul dintre fulare a ajuns insa la un reprezentat al Jandarmeriei, care a descoperit ca in acesta erau patru torte. Suporterii dinamovisti au aprins torte in timpul meciului, astfel ca echipa alb-rosie a fost sanctionata de LPF. Steaua va plati si ea pentru tortele aprinse de suporterii sai, clubul din Ghencea fiind sanctionat marti cu o penalitate sportiva de 15.000 lei.

Comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal:

"Intrunita joi, 28.04.2011, Comisia de disciplina a LPF a luat urmatoara decizie:

FC STEAUA vs. FC DINAMO 1948 - incidente (In baza art.92, 82.3.a), raportat la art.83.2, litera b), teza a II-a si litera h) a aceluiasi articol, sanctioneaza clubul SC FC DINMO 1948 cu penalitate sportiva de 20.000 lei si masura programarii unui joc fara spectatori".

Ca urmare a acestei decizii, Dinamo va disputa meciul cu Gloria Bistrita, programat joi, de la ora 14:00, fara spectatori.

In legatura cu jucatorii dinamovisti, LPF nu a luat nicio sanctiune. "Chiar daca este mentionat ca jucatorii ar fi aruncat fumigenele spre tribuna in fulare, noi nu putem lua asta in considerare ca proba. Cei de la Jandarmerie nu au procedat cum trebuia. Sa-i scoata din stadion, sa-i perchezitioneze. Ar fi avut timp, mai erau 45 de minute pana la meci", a declarat vicepresedintele Comisiei de Disciplina a LPF, Florin Gitejan, citat de gsp.ro.