Invins pe Santiago Bernabeu de Barcelona in mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, Jose Mourinho "a izbucnit" la conferinta de presa, atacandu-i pe catalani si contestand trofeul pe care acestia l-au castigat in 2009.

Mourinho si Guardiola, pe Santiago BernabeuFoto: Reuters

"Suntem eliminati. Cateodata sunt dezgustat pentru ca traiesc in aceasta lume, dar acesata este lumea in care traiesc. Va trebui sa mergem la Barcelona pentru a ne regasi mandria, fara Pepe, care nu a facut nimic, fara Ramos, care nu a facut nimic, si fara un antrenor care sa stea pe banca", a declarat Jose Mourinho in timpul conferintei de presa.

Mourinho a fost trimis in tribune in timpul reprizei a doua, tehnicianul portughez considerand insa ca a primit o pedeapsa nemeritata: "Nu i-am spus nimic arbitrului. Doar am ras si am aplaudat decizia sa fara sa spun nimic. Mai bine nu mai spun nimic pentru ca, in cazul in care i-as spune lui si celor de la UEFA ceea ce cred cu adevarat, cariera mea s-ar incheia aici si acum. Cum nu pot sa spun nimic, atunci intreb: De ce?"

  • Mourinho: A fost clar ca nu avem nicio sansa impotriva Barcelonei

"Vorbim despre o echipa fantastica a Barcelonei, dar nu inteleg cum de arbitrul, intr-un meci echilibrat cum a fost acesta, poate face ceea ce a facut. Arbitrii sunt acolo pentru a se asigura ca exista egalitate pentru toti. Apoi, cea mai buna echipa sa castige. A fost clar ca nu avem nicio sansa impotriva Barcelonei. Nu stiu daca este publicitatea catre UNICEF, nu stiu daca este prietenia lui Villar (n.r. presedintele Federatiei Spaniole) cu UEFA, unde este vicepresedinte, nu stiu daca este pentru ca sunt ei foarte draguti, dar au aceasta putere. Noi restul nu avem nicio sansa", a continuat Mourinho.

Anrenorul lui Real crede ca echipa sa nu mai are nicio sansa de calificare in finala Ligii Campionilor: "Imediat ce Pepe a fost eliminat, toate problemele lor au fost rezolvate. Daca, in sens sportiv, este dificil sa intorci acest rezultat, acum as spune ca este o misiune dificila. Daca mergem pe Camp Nou si inscriem un gol, ne vor ucide din nou. Nu avem nicio sansa. Ei trebuie sa ajunga in finala si asta este".

Mourinho a adus in discutie controversatul retur din semifinalele Ligii Campionilor din 2009, cand Barcelona a invins pe Chelsea cu un gol marcat de Iniesta in prelungiri. In acel meci londonezii au cerut patru lovituri de la 11 metri, neacordate insa de arbitrul Tom Ovrebo: "Josep Guardiola este un antrenor fantastic, dar Liga Campionilor pe care a castigat-o este o rusine deoarece ceea ce s-a intamplat pe Stamford Bridge a fost scandalos. De ce nu a putut Chelsea sa ajunga in semifinala acum doi ani? A fost un miracol ca Inter a atins finala anul trecut. Sunt aici sa pun o singura intrebare si sper sa obtin raspunsul".

  • Mourinho: Sa speram ca in viitor Guardiola va castiga un trofeu curat al Ligii Campionilor

"Barcelona este o echipa mare si pe teren si in afara lui, dar astfel de victorii nu iti lasa un gust placut. Eu am castigat deja doua trofee ale Ligii Campionilor si le-am castigat pe teren, cu doua echipe ce nu sunt Barcelona. Am castigat unul cu Porto, o echipa mica dintr-o liga mai slaba, si am castigat cu Inter, asudand si muncind din greu", a adaugat Mourinho.

"Daca va castiga din nou in acest an, va castiga dupa scandalul de pe Bernabeu. Sa speram ca va avea sansa de a castiga in viitor un trofeu curat al Ligii Campionilor, fara scandaluri. Guardiola merita sa castige cinstit Liga Campionilor. Asta este ceea ce ii doresc deoarece este un antrenor foarte bun pe care il respect ca persoana", a mai spus antrenorul Realului.

  • Guardiola: Nu suntem inca in finala

Pep Guardiola a refuzat sa comenteze declaratiile lui Mourinho, limitandu-se sa spuna ca echipa sa nu este calificata inca in finala: "Am facut un joc foarte bun si vreau sa-mi felicit echipa, dar nu am ajuns inca in finala, acesta a fost abia turul. O echipa ce are noua trofee in Liga Campionilor nu renunta niciodata. Suntem la un pas de finala, dar vom respecta Madridul foarte mult. Daca incepem sa credem ca ne-am calificat deja, Madrid ne va pedepsi. Nu vom crede pana nu vom ajunge pe Wembley".

Dupa rabufnirea lui Mourinho in conferinta de presa, Barcelona se gandeste sa apeleze la UEFA: "Departamentul juridic al Barcelonei studiaza declaratiile facute de Jose Mourinho pentru a determina daca il va reclama sau nu la UEFA", se arata intr-un comunicat al catalanilor.

Barcelona a castigat, miercuri, mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, in fata celor de la Real Madrid, scor 2-0, ambele goluri fiind reusite de Lionel Messi. Mansa retur se va disputa martea viitoare, pe 3 mai.