"Singura forta mai puternica decat aburul, electricitatea sau energia nucleara este vointa oamenilor". Cu ajutorul acestui fragment dintr-un discurs al lui Albert Einstein, Jose Mourinho si-a motivat jucatorii inainte de finala Cupei Spaniei. Lusitanul isi doreste un succes fara gol primit impotriva Barcelonei, marele rival, in prima mansa a semifinalei din Champions League. "Pe Santiago Bernabeu, el (nr. Mourinho) este sufletul dat naibii. In afara terenului, a castigat deja Liga Campionilor prin discursurile sale", a fost raspunsul lui Guardiola. Inclestarea titanilor va fi in direct pe Tvr1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.45.

Mourinho vs Guardiola Foto: Reuters

Jose Mourinho, tehnica speciala de motivare a jucatorilor

"Inainte sa incerc sa-mi motivez jucatorii, trebuie sa fiu eu motivat si sa cred asta. Nu am o bagheta magica. Sunt acelasi tehnician care a pierdut cu 0-5 in fata Barcelonei, pe Nou Camp. Le-am citat jucatorilor din Albert Einstein: "Singura forta mai puternica decat aburul, electricitatea sau energia nucleara este vointa oamenilor". Albert nu a fost un prost. Cu vointa poti sa faci multe lucruri" - Jose Mourinho.

Realul asteapta cu mult calm duelul cu Barcelona

"Echipa este linistita, trebuie sa jucam la maxim aceasta semifinala de Champions League. Arbitrul nu este important, imi doresc unul care sa fie impartial si care sa nu avantajeze niciuna dintre formatii. Sunt sigur ca rezultatul din aceasta seara va putea fi intors in retur. Nu detin nimic magic, este vorba doar de munca. Real e favorita pentru Guardiola? Nu exista echipa favorita intr-un asemenea meci" - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

Guardiola: "Mourinho - sufletul dat naibii"

"Daca el m-a tutuit, asa voi face si eu. El (nr. Jose) a castigat deja lupta in afara terenului de joc. Ii ofer o Liga a Campionilor speciala in afara terenului, sa o ia la el acasa si sa se bucure pe deplin de ea. La Madrid, el este seful dat naibii, sufletul dat naibii de aici si nu vreau sa incerc sa concurez cu el in aceasta problema. Vreau doar sa ii amintesc ca am fost alaturi timp de patru ani. Felicit Realul pentru cucerirea Cupei Spaniei" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Echipe probabile:

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - L.Diarra, Xabi Alonso, Pepe - Ozil, Ronaldo, Di Maria (4-3-3). Antrenor: Jose Mourinho.

FC Barcelona: Valdes - Puyol, Pique, Mascherano, Alves - Keita, Busquets, Xavi - Villa, Messi, Perdo (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Rezerve:

Real: Higuain, Adebayor, Granero, Dudek, Benzema, Kaka, Garay, Adan

Barcelona: Jeffren, Roberto, Afellay, Milito, Altcantara, Fontas, Montoya, Pinto.

Absente: Carvalho si Khedira, respectiv Iniesta, Abidal, Maxwell.

Arbitru: Wolfang Stark (Germania)

Real Madrid vs FC Barcelona, cifre in Champions League (sezonul 2010-2011):

Goluri marcate: 24-24

Ocazii de gol: 82-75

Cornere: 67-51

Faulturi comise: 124-102

Cartonase galbene: 24-10

Cartonase rosii: 2-0.

Real Madrid vs Barcelona, dueluri in Champions League:

Semifinale, 1959-1960/ Real - Barcelona 3-1 (Di Stefano 17', 84', Puskas 28' - Martinez 37')

Barcelona - Real 1-3 (Kocsis 89' - Puskas 25', 75, Gento 68')

Primul tur, 1960-1961/ Real - Barcelona 2-2 (Mateos 1', Gento 33' - Luis Suarez 27', 88' penalti)

Barcelona - Real 2-1 (Verges 33', Evaristo 81' - Canario 87')

Semifinale, 2001-2002/ Barcelona - Real 0-2 (Zidane 55', McManaman 92')

Real - Barcelona 1-1 (Raul 43' - Helguera 49' autogol).

Victorii Real 3

Victorii Barcelona 1

Egaluri: 2

Golaveraj: 7-6

Ultima confruntare de pe Santiago Bernabeu din Champions League (2001-2002):

1 mai 2002:

Real Madrid: Cesar, Salgado, Roberto Carlos, Hierro, Helguera, Figo (McManaman 68), Solari, Makelele, Raul Gonzalez, Zidane (Flavio Conceicao 46), Guti (Pavon 87).

Barcelona: Bonano, De Boer, Abelardo, Coco (Overmars 46), Puyol, Rochemback (Geovanni 67), Luis Enrique, Xavi, Cocu (Sergi 75), Saviola, Kluivert.