Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a convocat o Adunare generala extraordinara a forului pe care il conduce, pentru a stabili soarta pachetelor drepturilor TV ale Ligii 1 pentru urmatoarele trei sezoane, ce nu au fost achizitionate de niciun post de televiziune la licitatia din 4 aprilie.

Liga 1Foto: Agerpres

Comunicat LPF:

"Catre cluburile profesioniste din Liga 1, mass-media,

In temeiul art.28 (1) din Statutul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) si art.35, lit. g), astfel cum a fost modificat in data 07.08.2006, presedintele LPF convoaca Adunarea generala extraordinara a LPF in ziua de marti, 03.05.2011, ora 11.00, la sediul LPF din Bucuresti, Str. Alexandru Vitzu nr.2A, sector 5, avand urmatoarea ordine de zi: adoptarea unei hotarari cu privire la comercializarea drepturilor TV, respectiv a pachetelor ce nu au fost adjudecate la licitatia din 04.04.2011".

Dupa ce la licitatia din 4 aprilie au fost vandute doar trei pachete ale drepturilor TV (pachetul 1 - Digisport, pachetul 2 - Dolcesport si pachetul 8 - Antena 1), pentru suma de 36,6 milioane de euro fara TVA, reprezentantii cluburilor din Liga 1 au hotarat ca celelalte sase pachete ramase sa fie vandute unei singure televiziuni fara licitatie, prin incredintare directa.

Liga Profesionista de Fotbal doreste sa obtina minim 76 de milioane de euro (fata TVA) din vanzarea celor sase pachete. In cazul in care nicio televiziune nu le va achizitiona, in urmatoarele trei sezoane vor fi televizate doar trei meciuri pe etapa.