Aflata pentru prima data in semifinalele Ligii Campionilor, formatia germana Schalke 04 intalneste, marti, in mansa tur a penultimei faze a celei mai importante competitii inter-cluburi din Europa, pe mult mai experimentata Manchester United. Detinatoare a trei trofee de Liga Campionilor, United disputa cea de-a 12-a sa semifinala.

Raul Gonzalez (Schalke 04)Foto: Reuters

Schalke 04 este neinvinsa in meciurile de acasa din actualul sezon de Liga Campionilor, insa va da piept cu o echipa cu un record impresionant in deplasare: Manchester a castigat zece din ultimele 12 meciuri din actuala editie a competitiei europene.

Schalke si Manchester United se intalnesc pentru prima data in istorie si, cu toate ca germanii lui Rangnick au sansa a doua in fata liderului din Premier League, au un as in maneca: Raul Gonzalez, cel care a inscris de patru ori in trei meciuri contra celor de la Manchester United in Liga Campionilor, pe vremea cand juca la Real Madrid.

Schalke 04 - Manchester United, ora 21:45, TVR 1 si Livetext pe Hotnews.ro:

Ralf Rangnick (antrenor Schalke): "Nu se va decide nimic dupa primul tur. Stim ca Manchester este o echipa mult mai organizata decat Inter, deci nu ne va fi usor sa inscriem. United are multi jucatori ofensivi la dispozitie, in special pe extreme. Vor avea cel putin cinci astfel jucatori in echipa de start, sase daca il luam in considerare si pe Evra. Trebuie sa gasim un echilibru intre aparare si atac.

Cine stie cati dintre jucatorii nostri vor mai avea sansa de a juca astfel de meciuri in urmatorii ani? Acest lucru e valabil si pentru mine. Acesta este cel mai important meci al meu pana acum judecand dupa atentia ce i se acorda in general, dar si de media.

Manchester are mai multe de pierdut decat noi. Noi trebuie sa ramanem concentrati, dar si sa ne bucuram de aceste doua meciuri. Echipa noastra este mai tanara si sa speram mai infometata pentru a compensa lipsa experientei. Pasiunea si disciplina ne-au ajutat in meciurile contra lui inter si sa speram ca va fi asa si impotriva lui United".

Sir Alex Ferguson (manager Manchester United): "Cel mai important lucru pentru noi este prospetimea adusa echipei in ultimele sapatmani prin revenirea unor jucatori ca Valencia, Ferdinand, Anderson si Park Ji-Sung. Echipa noastra nu renunta niciodata si aceasta este o calitate importanta. Cred ca grupul actual are destula experienta in Europa. Suntem acolo unde trebuie sa fim.

Asteptarile mele au fost intotdeauna mari in ceea ce priveste scena europeana, deoarece devii invidios pe recordurile altor cluburi si incerci sa egalezi performantele unor echipe ca Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen, Ajax sau Liverpool. Trebuie sa progresam rapid si sa ajungem la acel nivel.

Semifinalele nu sunt niciodata usoare. Cand am jucat impotriva Barcelonei in deplasare in mansa tur din 2008 am obtinut rezultatul pe care l-am vrut, dar in retur ultimele doua minute au fost agonie totala.

Schalke nu da niciodata impresia ca pierde meciul. In partidele cu Inter au controlat jocul si chiar in momentele bune ale italienilor s-au descurcat cu usurinta. Mi-au facut o impresie buna. Va fi un meci dificil si il vom trata ca atare. In niciun caz nu vom crede ca va fi usor".

Ultimele rezultate:

Schalke - FC Kaiserslautern 0-1 (Lakic '42)

Manchester United - Everton 1-0 (Hernandez '84)

Echipe probabile:

Schalke: Neuer; Uchida, Howedes, Metzelder, Escudero; Farfan, Papadopoulos, Jurado, Baumjohann; Raul, Edu

Manchester United: Van der Sar; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Giggs, Carrick, Park; Hernandez, Rooney