Internationalul roman Stefan Radu va rata restului sezonului din Serie A, dar si meciul nationalei cu Bosnia din preliminariile pentru EURO 2012, dupa ce s-a accidentat in meciul din campionat contra Cataniei. Medicii i-au recomandat repaus total jucatorului roman, astfel ca Radu nu isi va mai putea ajuta echipa in incercarea de a se clasa pe un loc de Liga Campionilor.

Stefan Radu rateaza restul sezonuluiFoto: Rompres

"Din cauza unei dureri persistente la nivelul zonei lombare, Stefan Radu a fost supus unei radiografii. Testul efectuat a evdentiat prezenta unei fracturi la apofiza transversala a vertebrelor doi si trei", se arata in comunicatul clubului din capitala Italiei, oficialii adaugand ca jucatorul va fi in repaus total in urmatoarele 30-40 de zile.

Din cauza acestei accidentari, Stefan Radu va rata astfel o noua convocare la nationala Romaniei, neputand fi recuperat pana la meciul cu Bosnia. Ultima partida a fundasului lui Lazio la nationala a fost in 2008, cand Romania a intalnit Lituania. De atunci, Stefan Radu a avut numeroase probleme ce l-au impiedicat sa joace pentru nationala.

Radu nu a fost convocat pentru turneul din mai 2010, din Austria, cand Romania a intalnit Ucraina, Macedonia si Honduras, selectionerul Razvan Lucescu sustinand ca fundasul "nu-i raspunde la telefon de trei luni". In 11 august 2010 nu a putut evolua in amicalul cu Turcia, iar pentru meciurile cu Albania si Belarus nu a fost covocat din cauza unei dureri acute la piciorul drept. In noiembrie 2010, Radu a avut o inflamatie la genunchiul drept si nu a putut juca in amicalul contra Italiei. In turneul amical al nationalei din februarie 2011 nu a putut evolua din cauza unei probleme la genunchiul drept, iar in martie contra Bosniei nu a jucat din cauza unei leziuni de gradul I-II la pulpa dreapta.