Dupa 1-1 pe Santiago Bernabeu (in Primera Division), Real si Barcelona se vor duela din nou, de data aceasta in finala Cupei Spaniei. "In acest moment, sunt un nimeni in istoria Madridului, nu am castigat niciun trofeu", a precizat Mourinho. "Ne intereseaza sa ne facem jocul", a replicat Guardiola. Partida Real Madrid - FC Barcelona se va disputa pe Mestalla (Valencia) de la ora 22.30, disputa urmand sa fie in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro.

Guardiola vs Mourinho Foto: Reuters

Istoria finalelor de Cupa dintre Real si Barcelona:

1936/ Real Madrid - Barcelona 2-1 (Eugenio, Lecue - Escola)

1967-1968/ Barcelona - Real Madrid 1-0 (Zunzunegui autogol)

1973-1974/ Real Madrid - FC Barcelona 4-0 (Santillana, Rubinan, Aguilar, Pirri)

1982-1983/ Barcelona - Real Madrid 2-1 (Victor, Marcos - Santillana)

1989-1990/ Barcelona - Real Madrid 2-0 (Amor, Julio Salinas)

Echipe probabile:

Barcelona: Pinto - Alves, Mascherano, Pique, Maxwell - Xavi, Busquets, Keita - Iniesta, Messi, Villa. (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Real Madrid: Casillas - Marcelo, Carvalho, Ramos, Arbeloa - Xabi Alonso, Pepe, Khedira - Ozil, Ronaldo, Di Maria (4-3-3). Antrenor: Jose Mourinho.

"Ne intereseaza sa jucam fotbal si sa incercam sa facem pe teren ceea ce ne-am propus. Realul este o echipa foarte puternica, cu multe posibilitati. Cu siguranta, nu va fi meciul anului" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Nu exista un favorit in acest meci, este o finala de Cupa a Spaniei. In acest moment, eu sunt un nimeni in istoria Realului, nu am castigat inca niciun trofeu. Sper sa fie un meci bun, fara probleme de arbitraj" - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

Prezentarea echipelor:

Real Madrid: A cucerit de-a lungul timpului 31 de titluri in Primera Division, 17 Cupe ale Spaniei, 9 Supercupe ale Spaniei, o Supercupa a Europei, doua Cupe UEFA, 9 Ligi ale Campionilor si 3 Cupe Intercontinentale. Jose Mourinho este platit cu 13,5 milioane de euro pe sezon, in timp ce Cristiano Ronaldo incaseaza 13 milioane pe stagiune.

FC Barcelona: Catalanii se pot lauda cu 20 de titluri in Primera Division, 25 de Cupe ale Spaniei, 13 Supercupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Europei, 3 Cupe UEFA, 4 Cupe ale Cupelor, 3 Ligi ale Campionilor si un Mondial al Cluburilor. Josep Guardiola primeste de la club un salariu de 10,5 milioane de euro intr-un an, in timp ce Lionel Messi este recompensat cu 10 milioane de euro pe sezon.

Istoria El Clasico, intalniri in toate competitiile:

Victorii Real: 85

Victorii Barcelona: 82

Egaluri: 43

Golaveraj: 355-339.

Istoria intalnirilor in Cupa Regelui Spaniei:

Victorii Real: 9

Victorii Barcelona: 14

Remize: 5

Golaveraj: 55-59

Drepturi tv unice in Spania:

Primera Division: Real Madrid si Barcelona castiga 140 de milioane de euro pe sezon din drepturile tv, in timp ce urmatoarele formatii din clasament, Atletico Madrid si Valencia, isi rotunjesc conturile cu doar 42 de milioane pe stagiune.

Cum castiga Realul banii:

Din cele 439 de milioane de euro, Realul castiga 129.1 milioane de euro pe sezon de pe urma meciurilor (venituri din bilete si altele), 158.7 milioane de euro din drepturile tv si 150.8 milioane de euro de la sponsori (Bwin, Adidas, Audi, Coca-Cola etc).

Cum castiga Barcelona banii:

FC Barcelona castiga cei mai multi bani din drepturile de televizare, catalanilor intrandu-le in cont 178.1 milioane de euro pe sezon. Pe langa aceasta suma, echipa de pe Nou Camp mai incaseaza 97.8 milioane de euro de pe urma partidelor si 122.2 milioane de euro de la diversi sponsori.

Intalnire urmarita in toate colturile lumii

Meciul din finala Cupei Spaniei va aduna, conform presei iberice, aproximativ 77 de milioane de telespectatori, iar disputele din semifinala Champions League vor fi cele mai urmarite: 91 de milioane partida tur de pe Santiago Bernabeu si in jur de 100 de milioane la returul de pe Nou Camp.

Duelul din Champions League:

Real Madrid - Barcelona (27 aprilie, Santiago Bernabeu).

Barcelona - Real Madrid (3 mai, Nou Camp).