Reprezentantii cluburilor din Liga 1 s-au intrunit marti la Bucuresti pentru a stabili conditiile in care se vor vinde cele sase pachete ale drepturilor TV ramase nevandute dupa licitatia de la inceputul acestei luni, informeaza gsp.ro. Dupa cum anuntase si Dumitru Dragomir, nu se va mai face o licitatie pentru pachetele ramase, acestea urmand a fi vandute intr-un singur pachet, incluzand si pachetul noua, ce era destinat postului public de televiziune.

Liga 1Foto: Agerpres

Asa cum anuntase si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, nu se va mai face nicio licitatie pentru drepturile TV, pachetele nemaiputand fi cumparate individual. Noutatea vine din faptul ca in acest nou pachet format va fi inclus si pachetul noua, ce era destinat Televiziunii Publice. Propunerea cluburilor va trebui sa fie validata de Adunarea Generala a LPF.

"Nu mai licitam separat cele 6 pachete, nici macar pachetul 9, pe care ar fi vrut sa-l ia TVR-ul. Asadar, facem un singur pachet, cu toate optiunile ramase, si-l dam unei singure televiziuni. Suma minima pe care o acceptam este 76 de milioane de euro", au anuntat reprezentantii cluburilor, potrivit aceleiasi surse.

La licitatia organizata de LPF in 4 aprilie au fost vandute doar trei pachete ale drepturilor TV, in valoare de 36,6 milioane de euro, fara TVA: pachetul 1 - Digisport, pachetul 2 - Dolcesport si pachetul 8 - Antena 1. Televiziunea care va dori sa cumpere restul de sase pachete ramase disponibile va trebui sa plateasca minim 100 milioane de euro (TVA inclus). In cazul in care pachetul nu va fi vandut, in urmatoarele trei sezoane vor fi televizate doar trei meciuri pe etapa.