Clubul de fotbal FC ​Barcelona a decis sa faca apel la propunerea Federatiei Europene de Fotbal (UEFA) de a-l suspenda pe Andres Inesta pentru un meci in Liga Campionilor, mijlocasul fiind acuzat ca ar fi luat intentionat un cartonas galben in meciul tur din sferturi, contra celor de la Sahtior Donetk, informeaza Reuters.

Andres Iniesta, sanctionat in meciul tur cu SahtiorFoto: Reuters

Andres Iniesta a fost avertizat cu un cartonas galben in mansa tur a meciului din sferturile Ligii Campionilor, contra celor de la Sahtior Donetk, partida pe care Barcelona a castigat-o cu 5-1, pentru ca nu a respectat distanta ceruta la o lovitura libera. Iniesta nu a putut fi folosit astfel in mansa retur, din Ucraina, fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Oficialii UEFA delegati la acel meci au sustinut ca Iniesta a provocat sanctiunea cu cartonasul galben pentru a sta in mansa retur, dar pentru a fi disponibil in meciurile din semifinale, cand Barcelona intalneste rivala Real Madrid.

“FC Barcelona este de parere ca argumentele prezentate in recursul lor, bazate pe buna credinta a jucatorului si pe caracterul disproportionat al sanctiunii propuse, vor fi suficiente sa combata aceste acuzatii. Comitetul disciplinar al UEFA va lua o decizie in acest caz in cursul zilei de miercuri", se arata in comunicatul Barcelonei.

In cazul in care clubul catalan nu va avea castig de cauza in acest caz, Andres Iniesta nu va juca in mansa tur a semifinalei de pe Santiago Bernabeu, din 27 aprilie.