A castigat titlul alaturi de Urziceni, iar acum se lupta cu marile formatii din prima liga a Rusiei. Dan Petrescu este interesat de preluarea echipei nationale a Romaniei, dar este de parere ca nu se poate propune singur. "Daca voi fi chemat, cu siguranta voi veni. Cred insa in Razvan Lucescu", a precizat Petrescu pentru prosport.

Dan Petrescu Foto: AGERPRES

Despre echipa nationala

"Daca voi fi chemat, cu siguranta voi veni. Nu pot sa ma propun eu. Sunt mai multe aspecte pentru care nationala a cazut. In primul rand, felul in care suntem organizati la toate nivelurile. Suntem in urma cu organizarea de la copii si pana la echipele mari. Cred ca asta e cea mai mare problema, organizarea. Eu cred ca sanse matematice mai sunt, chiar daca toata lumea spune ca nu mai avem nicio sansa. Daca vom castiga toate meciurile, ne vom califica. Eu, personal, cred foarte mult in Razvan Lucescu si ii doresc multa bafta" - Dan Petrescu.

Mutu si Chivu, adevarati lideri

"Cred ca e si foarte obosit (nr. Chivu), a avut multe meciuri. Dar cred ca si acea accidentare a lasat urme in jocul lui. Revenirea lui Mutu a fost foarte buna. A adus un plus echipei nationale. De cate ori va veni Mutu, va fi de folos nationalei, pentru ca este cel mai valoros jucator roman in momentul actual" - Dan Petrescu.

Problema Stelei - schimba prea des antrenorii

"Este imposibil de lucrat ca jucator cu cinci antrenori intr-un singur an. Eu, unul, n-as fi inteles nimic. Ar trebui sa fie un antrenor in cinci ani, nu cinci antrenori intr-un an. Asta e secretul în fotbalul actual: trebuie sa ai stabilitate ca sa obtii si rezultate" - Dan Petrescu.

Barcelona - cea mai buna echipa din istoria fotbalului

"De ce a pierdut Sahtior? Este un motiv foarte simplu: Barcelona e cea mai buna echipa din lume, cea mai buna echipa care a existat vreodata! Am spus ca Barcelona va castiga toate trofeele nu numai in acest an, ci si in urmatorii cinci. Asa cred eu", a conchis Dan Petrescu.