Spaniolii ii cauta un urmas caracatitei Paul, cefalopodul vedeta al Cupei Mondiale din Africa de Sud ce a prezis corect victoria echipei lui Vicente del Bosque din finala turneului. Candidatele pentru titlul de "Caracatita clarvazatoare" sunt Iker si Iniesta, doua caracatite numite dupa doi dintre jucatorii importanti ai Spaniei de la CM. Cele doua au trecut vineri prima proba, fiind puse sa aleaga rezultatul din El Clasico, de sambata, dintre Real Madrid si FC Barcelona.

Caracatita Iniesta pariaza pe victoria RealuluiFoto: Reuters

Caracatitele Iker si Iniesta au prezis vineri, la acvariului "Sea Life" din Benalmadena (Malaga), rezultatul din El Clasico, dintre Real Madrid si Barcelona. Cele doua caracatite nu s-au pus insa de acord. Iniesta, o caracatita din Mediteraana de 1,5 kilograme, a luat sardina din cutia Realului, in timp ce Iker a fost indecis, nu a ales nicio sardina, prezicand astfel ca meciul se va incheia la egalitate. Iker este o caracatita gigant din Pacific, ce cantareste 16 kg si are o lungime de doi metri.

Cele doua caracatite se lupta pentru a primi titlul de urmasele "caracatitei Paul" cea care a reusit sa ghiceasca toate scorurile meciurilor jucate de Germania la Mondial, plus rezultatul finalei. Cefalopodul ce ghiceste rezultatul din El Clasico va primi titulatura de "Caracatita clarvazatoare".

Real Madrid si FC Barcelona se intalnesc intr-un "maraton" de patru derby-uri in doar 18 zile. Sambata, cele doua echipe se intalnesc in Primera Division, in 20 aprilie se vor infrunta in finala Cupei Regelui Spaniei, iar in 27 aprilie-3 mai se intalnesc in semifinalele Ligii Campionilor.