Rafael Nadal si Roger Federer au trecut, joi, fara emotii de optimile de finala ale turneului Masters de la Monte Carlo. Liderul mondial a trecut in minim de seturi de francezul Richard Gasquet, in timp ce al doilea favorit al competitiei l-a eliminat in doua seturi pe croatul Marin Cilic.

Federer, in sferturi la Monte CarloFoto: Reuters

Doua break-uri in primul set i-au fost suficiente lui Rafael Nadal pentru a se impune cu 6-2 in fata lui Richard Gasquet. Spaniolul a fost primul care a facut break si in setul al doilea, insa francezul a reusit sa echilibreze situatia luandu-i serviciul lui Nadal in game-ul urmator (4-4). Nadal a raspuns in game-ul urmator, a facut break-ul si a castigat setul cu 6-4. In sferturi, Nadal il va intalni pe Ivan Ljubicic.

Dupa un duel echilibrat in primul set, Federer a obtinut primele mingi de break in game-ul al zecelea, a fructificat-o pe a doua si a castigat primul set cu 6-4. In setul al doilea, un break la 3-2 in favoarea sa i-a fost de ajuns elvetianului pentru a se califica in sferturi, acolo unde il va intalni pe castigatorul din partida Melzer/ Almagro.

Rezultatele inregistrate joi in optimile Monte Carlo:

[4] David Ferrer (Spania) - Milos Raonic (Canada) 6-1, 6-3

Ivan Ljubicic (Croatia) - [5] [WC] Tomas Berdych (Cehia) 6-4, 6-2

[11] Viktor Troicki (Serbia) - Tommy Robredo (Spania) 3-6, 2-1 (abandon Robredo)

[1] Rafael Nadal (Spania) - [13] Richard Gasquet (Franta) 6-2, 6-4

[2] Roger Federer (Elvetia) - [15] Marin Cilic (Croatia) 6-4, 6-3

[Q] Frederico Gil (Portugalia) - [8] Gael Monfils (Franta) 7-6 (6), 6-2

[3] [WC] Andy Murray (Marea Britanie) - [16] Gilles Simon (Franta) 6-3, 6-3

[7] Jurgen Melzer (Austria) - [9] Nicolas Almagro (Spania) 6-1, 6-4