Cu victoriile categorice din mansa tur a sferturilor de finala ale Europa League, Porto (5-1 cu Spartak), Villarreal (5-1 cu Twente) si Benfica (4-1 cu PSV) si-au "netezit" drumul spre semifinalele competitiei europene. Braga a remizat cu Dinamo Kiev (1-1), iar misiunea sa este ingreunata in retur, portughezii, care nu au atins niciodata semifinalele unei competitii europene, avand la dispozitie doar 13 jucatori din cauza accidentarilor si a suspendarilor.

Porto - Spartak in Europa LeagueFoto: Reuters

Villarreal i-a invins lejer pe olandezii de la Twente in tur, insa in ultima partida jucata a inregistrat cea mai dura infrangere din campionat din ultimii opt ani, cedand cu 0-5 in fata celor de la Valencia. Twente e neinvinsa de sase meciuri in Europa pe teren propriu.

Europa League, sferturi de finala:

Spartak Moscova - Porto (sport.ro, ora 20:00)

Rezultat tur: Porto - Spartak Moscova 5-1 (Falcao '38, '84, '90+2, Varela '65, Maicon '70/ K. Kombarov '71)

Valeri Karpin, antrenor Spartak Moscova: "Vom incerca sa dovedim ca primul meci a fost sub standardul nostru si vom avea o prestatie buna. Nu e nevoie sa-mi motivez echipa. Daca cineva are nevoie de un discurs motivational dupa o astfel de infrangere atunci mai bine nu intra pe teren. Nu e normal sa ne gandim la o victorie cu 4-0, ci doar la faptul ca trebuie sa aratam ca ceea ce s-a intamplat la Porto a fost sub nivelul nostru, cu exceptia primelor 25 de minute".

Andre Villas-Boas, antrenor Porto: "Spartak a fost o echipa puternica in primele 25 de minute si si-a creat sanse bune de a marca inainte de a prelua noi controlul. Cred ca Spartak a fost foarte ghinionista ca a luat acele goluri. Meciul de joi nu va fi o simpla plimbare prin parc. Dupa scorul din tur, vom avea mai multa libertate in joc, o sansa de a improviza, insa obiectivul nostru ramane calificarea in semifinale".

Echipe probabile:

Spartak: Dikan, Makeev, Rojo, Suchy, K. Kombarov, McGeady, Ibson, Carioca, D. Kombarov, Alex, Welliton

Porto: Helton, Fucile, Rolando, Otamendi, Pereira, Guarin, Fernando, Moutinho, Valera, Hulk, Falcao

PSV - Bnefica (ora 22:05, sport.ro)

Rezultat tur: Benfica - PSV 4-1 (Aimar '37, Salvio '45, '52, Saviola '90+4/ Labyad '80)

Fred Rutten, antrenor PSV Eindhoven: "Vom incerca sa inscriem devreme, deoarece acest lucru ne va da incredere impotriva unei echipe foarte dure. Nu va fi usor sa facem acest lucru asa ca trebuie sa ramanem atenti si in alerta".

Jorge Jesus, antrenor Benfica: "Ma astept la o alta echipa a PSV. Adversarii nostri se vor baza pe atac si vor vana golurile, asa ca va trebui sa avem grija. Ne vom apara avantajul cu grija, ne vom face jocul obisnuit".

Echipe probabile:

PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Rodriguez, Bouma, Hutchinson, Bakkal, Labyad, Lens, Berg, Dzsudzsak

Benfica: Roberto, Maxi Pereira, Luisao, Sidnei, Coentrao, Salvio, Javi Garcia, Aimar, Gaitan, Saviola, Cardozo

Twente - Vilarreal (ora 22:05)

Rezultat tur: Villarreal - Twente 5-1 (Marchena '22, Borja Valero '43, Nilmar '45+1, '80, Rossi '55/ Janko '90+1)

Michel Preud'homme, antrenor FC Twente: "Mai avem o sansa mica de calificare si va fi foarte greu sa castigam cu 4-0 in fata celor de la Villarreal, dar noi avem datoria de a incerca si sa jucam la victorie. Va fi important sa ne imbunatatim increderea si sa nu repetam greselile din Spania".

Juan Carlos Garrido, antrenor Villarreal: "Trebuie sa mergem in Olanda si sa ne incheiem misiunea. In meciul tur am avut o prestatie buna pentru ca asta se cerea. Trebuie sa repetam joi acelasi joc de saptamana trecuta".

Echipe probabile:

Twente: Mihaylov, Douglas, Wisgerhof, Onyewu, Tiendalli, Brama, Landzaat, Janssen, Ruiz, De Jong, Chadli

Villarreal: Lopez, Mario, Kiko, Musacchio, Capdevila, Valero, Marchena, Bruno, Cani, Nilmar, Ruben

Braga - Dinamo Kiev (ora 22:05)

Rezultat tur: Dinamo Kiev - Braga 1-1 (Yarmolenko '6/ Vukojevic '13-autogol)

Domingos Paciencia, antrenor Braga: "E important sa avem trei echipe in Europa League. In acest moment noi suntem in cea mai dificila situatie. Trebuie sa ne respectam adversarii, sa fim motivati si sa ne aducem aminte miza meciului, deoarece nu este in joc doar pozitia noastra, ci si reputatia tarii".

Yuri Semin, antrenor Dinamo Kiev: "Cu siguranta ca Braga este favorita. Noi suntem bine pregatiti si in vestiar este o atmosfera buna".