Trofeul cucerit de argentinianul Diego Maradona in 1986, cand a fost desemnat cel mai bun jucator al Cupei Mondiale din Mexic, a fost topit si transformat in lingouri de catre Camorra (mafia napoletana), a dezvaluit unul din "nasii" mafiei italiene. De asemenea, mafiotul italian a dezvaluit ca era in dese randuri si furnizorul de cocaina al fostului jucator argentinian.

Diego MaradonaFoto: Reuters

Salvatore Lo Russo, unul din "nasii" clanului mafiot Camorra, a dezvaluit in timpul anchetei in care este cercetat pentru trafic de droguri, ca a incercat sa-l ajute pe Diego Maradona sa-si recupereze Balonul de Aur de la Cupa Mondiala din 1986, furat in 1989, in timpul jafului de la Banca din Napoli, informeaza Corriere.

Lo Russo a marturisit ca nu a ajuns la timp pentru a recupera trofeul el fiind deja topit si transformat in lingouri de aur. In schimb, a reusit sa recupereze de la clanul Mariano patru ceasuri de aur. Unul dintre acestea nu-i apartinea argentinianului, astfel ca jucatorul i l-a inapoiat.

Mafiotul italian a spus ca l-a cunoscut pe Maradona prin intermediul unui alt traficant de droguri (Pietro pugliese) si a unuia dintre ultrasii lui Napoli (Gennaro Montuori), marturisind ca i-a vandut in dese randuri cocaina lui Maradona pe vremea cand argentinianul evolua la Napoli.