Sahtior Donetk s-a oprit in sferturile Ligii Campionilor, pierzand cu scorul general de 1-6 in fata unei echipe "fara defecte" a Barcelonei. Antrenorul echipei ucrainene, Mircea, Lucescu stie care ar fi fost calea sigura spre o victorie in fata Barcelonei: prezenta lui Messi in echipa Sahtiorului.

Mircea Lucescu, antrenor Sahtior DonetkFoto: Reuters

"In primul rand vreau sa felicit echipa Barcelonei pentru calificarea in semifinale si sa le urez mult noroc. Daca vor castiga Liga Campionilor va fi mai usor de explicat infrangerea noastra. Am facut mult prea multe greseli pe Camp Nou si calificarea s-a pierdut acolo", a declarat Mircea Lucescu, citat de uefa.com.

"Am luptat pentru onoare, sperand intr-o performanta de care sa fim mandri. Si jocul a fost spectacular, demn de un sfert de finala al Ligii Campionilor. In ciuda problemelor legate de accidentari, ne-am creat multe ocazii. Sahtior a fortat-o pe Barcelona sa se apere. Nu cred ca multi pot face asta", a continuat antrenorul roman.

"In Spania ar fi trebuit sa ne concretizam atacurile. Acum am avut cinci ocazii de a inscrie, dar principalul nostru defect a fost lipsa lui Lionel Messi. Daca ar fi jucat pentru noi, sunt sigur ca am fi invins pe Barcelona. Echipa lui Guardiola nu are niciun defect. Catalanii pot face orice si stiu cum sa-si forteze adversarii sa greseasca", a adaugat Lucescu.

Sahtior a atins faza sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, aceasta fiind cea mai mare performanta a clubului din Ucraina. Prestatia echipei in acest sezon al competitiei europene le da sperante ucrainenilor pentru sezonul urmator: "Ne-am descurcat foarte bine in acest sezon de Liga Campionilor, atingand noi culmi. Cred ca le-am dat suporterilor clipe fericite. Experienta acumulata in aceste doua meciuri cu Barcelona ne va ajuta sa mergem mai departe si sa intram in urmatorul sezon din Europa mai bine pregatiti pentru meciuri de inalta clasa".