Astra Ploiesti "a smuls" in prelungiri trei puncte din confruntarea cu Steaua, din cea de-a XXV-a etapa a Ligii 1, lasandu-i pe ros-albastri la 12 puncte fata de liderul Otelul Galati. Dupa un meci fad, cu putine ocazii de poarta, elevii lui Tibor Selymes au dat lovitura in minutul al doilea al prelungirilor, Ovidiu Mihalache inscriind singurul gol al partidei cu un sut din aproximativ 20 de metri.

Liga 1Foto: Agerpres

Click aici pentru rezultatul si clasamentul Ligii 1!

Steaua si Astra s-au anulat reciproc in prima repriza, nereusind vreun sut pe poarta in primele 45 de minute. Cu un joc previzibil, cele doua echipe n-au oferit prea mult spectacol, singura faza notabila a primei reprize fiind in minutul 39, cand ploiestenii au cerut penalty dupa o cadere in careu a lui Tigoianu, de langa Geraldo.

Ros-albastrii au inceput partea secunda cu un pressing mai agresiv, primele ocazii venind prin Onofras. Singurul sut pe spatiul portii Astrei a venit in minutul 75, la un sut din vole al lui Dica, din 17 metri. Balonul a fost insa pe directia portarului Grigore si Steaua a ramas fara gol.

Meciul parea ca se indreapta spre o remiza alba, insa Ovidiu Mihalache a dat lovitura decisiva in al doilea minut de prelungire. Tatarusanu a respins in fata o centrare de la colt, iar Mihalache a inscris din vole, cu pamantul, de la aproximativ 20 metri.

Sorin Cartu, antrenor Steaua: "Un meci pe care l-am dominat, am avut posesia, dar in ultimul minut a venit acel moment nefast. Este o infrangere nemeritata. Astra a facut un meci bun in defensiva, a avut si noroc. Nici noi nu am facut o partida deosebita, dar asta e. Probabil nici ei nu se asteptau la acest gol".

Echipe de start:

Astra (antrenor Tibor Selymes): Grigore, Matel, Mihalache, Goian, Morais, Stratila (Oprsal '86), Takayuki (cpt.), N'Doye, Tigoianu (Stan '75), Tiganasu (Fatai '62), Miranda

Steaua (antrenor Sorin Cartu): Tatarusanu(cpt.), Bonfim, Iliev (Ricardo '46), Geraldo, Latovlevic, Nicolita, Bicfalvi (Dica '62), Gardos, Marinescu, Onofras (Burdujan '75), Bilasco